En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Mn. Enric Termes: "Aprofundir en la Bíblia d’una manera conjunta, visible, coordinada, sempre és un impuls"

Les diòcesis catalanes celebren des d’avui dilluns i fins a diumenge la Setmana de la Bíblia i el Diumenge de la Paraula, una oportunitat per…

21 novembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Les diòcesis catalanes celebren des d’avui dilluns i fins a diumenge la Setmana de la Bíblia i el Diumenge de la Paraula, una oportunitat per posar la Bíblia al centre de la vida de l'Església, a través de diverses activitats que es realitzen als diferents bisbats. 
La Setmana de la Bíblia se celebra amb el lema "La teva Paraula és llum dels meus passos", està patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense, i és promoguda per l'Abadia de Montserrat, l'Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l'Editorial Claret, Ràdio Estel i Catalunya Cristiana.
Aquest dilluns a la Fórmula Estel hem entrevistat Mn. Enric Termes, rector de la Parròquia de Sant Josep Oriol de Barcelona, que ha explicat l'objectiu de la Setmana de la Bíblia: “És una mica donar llum a una realitat, que la Bíblia cada vegada més ha de ser el motor de la vida cristiana. Això que mica en mica ho anem aconseguint, i que persones individulment o en grups van treballant, pregant, aprofundint la Bíblia, fer-ho d’una manera conjunta, visible, coordinada, sempre és un impuls, perquè pot convidar algú a dir: ‘A veure què em diu la Paraula de Déu’”.
Oriol Casals, presentador de la primera hora de la Fórmula Estel, ha preguntat per què és diferent llegir la Bíblia que pregar amb la Bíblia. Mn. Enric Termes ha contestat: “Pregar amb la Bíblia demana temps, demana tranquil·litat, una actitud de pregària, d’obertura a Déu i de diàleg amb Ell. Podem llegir la Bíblia com si fos un llibre, tranquil·lament, anar-lo llegint pàgina per pàgina, però la clau de la lectura de la Bíblia és establir aquest diàleg: ‘Què m’estàs dient a través d’aquesta Paraula?’ i això, com ho vaig rebent i ho vaig fent part de la meva vida, com a persona humana, i sobretot com a cristià”.
En l’entrevista, el sacerdot ha detallat els passos de la Lectio Divina:
1. Anar llegint tranquil·lament, si cal dues vegades, tres vegades. Anar-se fixant què hi ha, quins personatges, què diuen, com reaccionen… és a dir, una lectura pausada que vagi empapant.
2. Què em diu aquest text a mi? En la meva vida, en el moment personal que estic passant.
3. Convertir en pregària aquests descobriments.
4. Què és el que tu em demanes?
AVUI  DILLUNS
Barcelona: Pregar amb la Bíblia - Pregària a les basíliques de Barcelona:
Sant Josep Oriol: a les 18:30h, Lectio animada per l’Escola d’Animació Bíblica de Barcelona
Sant Just i Pastor:  a les 20:30
Puríssima Concepció: a les 20:00h, Llegir i pregar amb la Bíblia
(Tibidabo: Dissabte 19/11/16 a les 22:00h)
 
Tarragona - Seminari Tarragona: 
21h Pregària per les vocacions (activitat dirigida als preveres) en col·laboració amb la Delegació de vocacions
Vic - Parròquia de la Divina Pastora de Vic
21h. locals parroquials - Compartim l’Evangeli en grup (pregària i reflexió)
 
Vic - Parròquia de Santa Maria de Navarcles
De dilluns 21 a divendres 25 - Vespre, a la parròquia - Grups d’estudi d’evangeli
Recupera l'entrevista (minut 30)

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció