En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

“Moltes famílies diverses confien en el model d’escola cristiana”

Mar Pla (Confederació Cristiana de Pares i Mares d'Alumnes), Lluís Serra (Maristes i Unió de Religiosos de Catalunya),  Josep Manuel Prats (Federació de Pares d'Alumnes…

12 juny 2019

@IgnasiMiranda / @Educato98

Comparteix
Mar Pla (Confederació Cristiana de Pares i Mares d'Alumnes), Lluís Serra (Maristes i Unió de Religiosos de Catalunya),  Josep Manuel Prats (Federació de Pares d'Alumnes d'Escoles Lliures) i Ramon Homs (escola Xaloc, de l'Hospitalet de Llobregat) han analitzat aquest dimecres, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', la presència de la concepció cristiana a l’educació a Catalunya, articulada majoritàriament al voltant de l'Escola Cristiana i agrupada en una fundació que inclou més de 400 centres. Pla ha assegurat que “és un moment complicat per a l’Escola Cristiana, perquè no té els mateixos recursos que la pública i els pares han de fer un esforç econòmic per a mantenir aquests centres”. En aquest sentit, Prats ha comentat que “totes les escoles concertades pateixen el problema de manca de finançament”, i ha recordat que “l’estat no vol suplir aquests esforç dels pares, tot i que hi està obligat, ja que és un dret dels pares escollir l’educació dels seus fills”.
Per la seva banda, Homs ha afegit que “moltes famílies confien en el model de l’escola cristiana,  encara que tingui un cost econòmic més alt”, i ha subratllat que “és contradictori que manqui suport de l’administració a l’escola concertada tenint en compte l’aposta de moltes famílies pel model concertat”. En aquest sentit,  Lluís Serra ha destacat que “és bo que els pares puguin escollir lliurement el model educatiu, i per això hem de permetre que hi hagi diverses opcions”, i ha destacat que “el desenvolupament social a Catalunya ha estat possible gracies a l’existència d’iniciativa pública i privada, també en el camp de l’ensenyament”. En un altre moment, Homs ha recordat que “les escoles cristianes sempre han anat allà on ha fet falta”, i Pla ha destacat que "les escoles cristianes tenen una tradició centenària”. En aquest sentit, Serra ha ampliat la reflexió en dir que “les congregacions religioses femenines van ser les primeres en portar l’educació a les dones”. Finalment, Homs ha conclòs que “molts antics alumnes d’escoles cristianes porten els seus fills als col·legis als quals van anar, i això demostra la confiança que tenen en aquest model d’ensenyament”.

Es pot escoltar el programa del dimecres 12 de juny AQUÍ

La presència de la concepció cristiana a l’educació a Catalunya està articulada majoritàriament al voltant de l'Escola Cristiana i agrupada en una fundació que inclou més de 400 centres. Dins l'entitat, estan escolaritzats un de cada quatre alumnes a Catalunya i dos de cada tres pel que fa als col·legis concertats. Han sortit en el col·loqui qüestions com ara el moment que viu aquest col·lectiu, la seva aposta per la implicació de les famílies, l'obertura a totes les sensibilitats des d'una visió cristiana de la vida, l'aportació social al sistema educatiu, la formació humana i de valors i la presència del fet religiós. El treball coordinat que realitzen la Fundació Escola Cristiana en el seu conjunt, les famílies, els alumnes, els professors i tot el personal dels centres es manté com un signe del nostre temps en què, amb la diversitat d’opcions, es treballa en un context de llibertat per als pares i mares a l’hora de triar model d’acord amb les pròpies conviccions.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció