En directe

Fórmula Estel

SOCIETAT

"Molts iranians veuen que el règim no compleix les promeses"

El politòleg expert en Pròxim Orient Guillem Pursals i el periodista Oriol Domingo han analitzat aquest dilluns, en el programa El Mirador de l'actualitat, la situació a l'Iran,…

8 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

El politòleg expert en Pròxim Orient Guillem Pursals i el periodista Oriol Domingo han analitzat aquest dilluns, en el programa El Mirador de l'actualitat, la situació a l'Iran, escenari de mostres contundents de malestar social que posen a prova el règim islàmic dels aiatolàs. Pursals ha explicat que "hi ha hagut una onada de protesta social davant el règim, perquè molts han vist que moltes de les promeses que feien els seus dirigents no es compleixen". Ha destacat igualment que aquest sector de la població "vol reformes fins i tot a nivell religiós, tot i que això no vol dir que estiguin contra la religió musulmana". Domingo ha recordat que "tenim tendència a veure l'Iran com un país llunyà, però no ho és tant, perquè el que està passant allà té semblances i connexions amb la nostra realitat, en relació amb qüestions lligades a la llibertat, a l'amenaça terrorista i als dèficits democràtics".

Pursals ha recordat que el tema del programa nuclear iranià ve de lluny. "El que va passar és que, el 1979 amb la revolució islàmica, moltes empreses se'n van haver d'anar perquè no van poder explotar els recursos generats pel potencial del petroli i tota la dinamització econòmica d'aquell programa", ha comentat. Domingo ha lamentat que "el dret a manifestació i la llibertat d'expressió estan tocats". També en relació amb aquest fet, ha criticat que "Europa ataqui i sancioni aquesta mancança però no ho faci quan això passa en països membres de la Unió". Recordem que desenes de persones han mort i centenars de detinguts han quedat ferides en les protestes dels últims dies. El líder suprem Alí Khamenei en culpa els qui qualifica “d’enemics del país”. L’onada de manifestacions destapa novament la manca de democràcia en un país amb eleccions restringides, discriminacions i llibertats atacades.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 8 de gener

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció