En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"Molts nens no tenen garantida la necessària protecció per viure"

La pobresa infantil i la protecció dels nens i nenes davant els perills del món han estat qüestions tractades aquest dimecres en el programa El…

12 abril 2017

@brugarolaspol

Comparteix

La pobresa infantil i la protecció dels nens i nenes davant els perills del món han estat qüestions tractades aquest dimecres en el programa El Mirador de l'Actualitat de Ràdio Estel. A partir de la realitat d'un 23% dels nens i nenes catalans amb dificultatsper alimentar-se, han participat en el col·loqui els juristes XavierPuigdollers, responsable de l'Àrea d'Infancia del Col·legi d'Advocats de Barcelona, i l'exdiputat d’Unió Toni Picó. Puigdollers ha recordat que els nens "han de tenir accés als elementsmaterials i espirituals que els ajuden a créixer". Picó, per la seva banda, s’ha referit als nens adoptats i als drets fonamentals que els corresponen, per posar l'exemple de Síria, on una trentena d'infants morien per l'atac amb armes químiques perpetrat la setmana passada. En aquestsentit, Puigdollers ha dit que “molts d’aquestsinfants necessiten, per poder sobreviure, l’ajuda de persones preparades”.

Durant el programa, s’ha parlat dela importància de la família. Puigdollersha afirmat que el “veritableprojecte que té una persona és constituir-la i tenir fills", tot un repte ja que la llei diu que "cada infant té dreta viure amb la família". El tema de les noves tecnologiesi la moda de pujar les vides a les xarxes és un tema present a la societat d’avuien dia, igualment comentat aquest dimecres a Ràdio Estel. Tant Puigdollerscom Picó han comentat que “molts dels infants pateixenmanca de respecte, a més del fet que sovint no se'ls tracta amb la dignitat que mereixen”. Picó ha precisat que “s’han d’establir uns límits quan esparla dels nens amb dificultats alimentàries i de dignitat”. Al final del programa ha sortitel tema de la foto de la nena  que intentava escapar del final de la guerra delVietnam ara fa 43 anys. S’ha fet menció a la fotografia històrica com un exemple "del que pot significar no respectar els drets humans dels infants"

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa EL MIRADOR corresponent a aquest dimecres 12 d'abril.

Més actualitat

El PSC seguirà l'opinió dels experts per ampliar la capacitat de l'aeroport del Prat

Alícia Romero, als estudis de Ràdio Estel

Alícia Romero, portaveu dels socialistes al Parlament, diu que el tripartit no ha tornat i que el pacte pels pressupostos “és un acord puntual, no una coalició de govern”

2 febrer 2023

Redacció

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023