En directe

Fabricació pròpia

AUDIOS

Mònica Bernabé: "Vaig tenir pensaments suïcides"

Parlem de periodisme i salut mental amb la periodista Mònica Bernabé, que va patir una depressió durant quatre anys

14 novembre 2023

Redacció

Comparteix

Mònica Bernabé ha viscut gairebé vuit anys a l'Afganistan i hi ha treballat com a periodista autònoma. També ha sigut cap d'internacional del diari ARA i ara fa grans reportatges al departament d'investigació del diari. Amb ella i Rut Queralt parlem de la seva història de superació, perquè durant quatre anys va patir una depressió. "Vaig arribar a tenir pensaments suïcides".

 

Després de reconèixer que va tenir pensaments suïcides, Bernabé denuncia que sabem poc de les malalties de salut mental i diu que cal investigar més. "Quan algú té un càncer ens posem en la seva pell, però amb les malalties mentals això no passa". Encara no, afegeix. "Jo em negava a tenir tractament psiquiàtric perquè deia que no estava boja, tot ho reduïm a això".

Escolta una conversa en què ens endinsa en la situació de la dona a l'Afganistan, explica com estan vivint ara els seus ciutadans, la seva relació amb el fotoperiodista Gervasio Sánchez i el valor que dona a la feina del corresponsal, però també al periodisme local.

Mònica Bernabé, periodista: "Vaig tenir pensaments suïcides"

0:00 / 0:00

 

Més actualitat

ABUSOS SEXUALS

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Associació ALMA: "El sistema de seguiment i protecció a la violència de gènere VioGén no funciona"

Logo de VioGén, l'algoritmo que calcula el risc que una dona pateixi violència masclista

El cofundador i secretari de l'associació espanyola d'atenció a les víctimes de violència masclista, Gregorio Gómez Mata, defensa que l'educació és fonamental per revertir la situació

7 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023