En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA ESPANYA

Mons. Osoro, nou arquebisbe de Madrid, i el cardenal Cañizares, nou arquebisbe de València

La nunciatura apostòlica ha fet públic que el papa Francesc ha acceptat la renúncia al govern pastoral de l'arxidiòcesi de Madrid, presentada pel cardenal Antonio…

28 agost 2014

SIC

Comparteix

La nunciatura apostòlica ha fet públic que el papa Francesc ha acceptat la renúncia al govern pastoral de l'arxidiòcesi de Madrid, presentada pel cardenal Antonio M. Rouco Varela.  El Pontífex ha nomenat Mons. Carlos Osoro, fins ara arquebisbe de València, com a nou pastor de l'Església de Madrid.

De la seva banda, el Papa ha nomenat arquebisbe de València el cardenal Antonio Cañizares, prefecte de la Congregació per al Culte Diví des del 2008.

Mons. Carlos Osoro va néixer a Castañeda (Cantàbria) el 1945. Va estudiar magisteri, pedagogia i matemàtiques i va exercir la docència fins al seu ingrés al Seminari Col·legi Major per a vocacions tardanes El Salvador de Salamanca. Va ser ordenat sacerdot el 1973 a Santander, diòcesi on va desenvolupar el seu ministeri sacerdotal. És llicenciat en Teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca.

El 1977 va ser nomenat rector del Seminari de Monte Corbán (Santander) i va exercir aquesta missió fins que va ser nomenat bisbe. El 1997 va ser nomenat bisbe d'Ourense. El 2002, arquebisbe metropolità d'Oviedo. Del 2006 al 2007 va ser administrador apostòlic de Santander. Benet XVI el va nomenar arquebisbe metropolità de València el 2009.

Ha representat la Comissió internacional de Justícia i Pau a Lima en la primera trobada de treball per fixar les bases de pla docent en matèria de Doctrina Social de l'Església en la seva aplicació a les universitats que l'Església llatinoamericana té al continent. Des del 2008 és patró vitalici de la Fundació Universitària Espanyola i director del seu seminari de Teologia.

A la Conferència Episcopal Espanyola va ser president de la Comissió Episcopal per al Clergat, president de la Comissió Episcopal d'Apostolat Seglar i membre del Comitè Executiu. El 2014 va ser elegit vicepresident de la Conferència Episcopal.

Cardenal Antonio Cañizares

El cardenal Antonio Cañizares va néixer a Utiel (València) el 1945. Va fer els estudis eclesiàstics al Seminari diocesà de València i a la Universitat Pontifícia de Salamanca, on va obtenir el doctorat en Teologia amb especialitat en Catequètica. Va ser ordenat sacerdot el 1970.

Els primers anys del seu ministeri sacerdotal els va fer a València. Després es va traslladar a Madrid, on es va dedicar especialment a la docència. Va ser professor de Teologia de la Paraula a la Universitat Pontifícia de Salamanca, professor de Teologia Fonamental al Seminari Conciliar de Madrid i professor de l'Institut Superior de Ciències Religioses i Catequesi.

Entre el 1985 i 1992 va ser director del Secretariat de la Comissió Episcopal per a la Doctrina de la Fe de la Conferència Episcopal Espanyola.

El 1992 va ser nomenat bisbe d'Àvila. El 1997 va prendre possessió de l'arxidiòcesi de Granada. El 1998 va ser administrador apostòlic de la diòcesi de Cartagena. El 2002 va ser nomenat arquebisbe de Toledo i primat d'Espanya. Va ser creat cardenal per Benet XVI el 2006.

A la Conferència Episcopal ha estat vicepresident, membre del Consell Executiu, membre de la Comissió Permanent, president de la Subcomissió Episcopal d'Universitats i de la Comissió Episcopal d'Ensenyament i Catequesi.

Joan Pau II el va nomenar membre de la Congregació per a la Doctrina de la Fe.
El 2006 Benet XVI el va assignar a aquesta mateixa congregació. El 2006 va ser nomenat membre de la Comissió Pontifícia Ecclesia Dei. El 2008 va ser nomenat prefecte de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, càrrec que ocupa actualment.

El cardenal Cañizares ha estat fundador i primer president de l'Associació Espanyola de Catequetes, membre de l'equip europeu de catequesi i director de la revista Teología y Catequesis.

És membre de la Reial Acadèmia de la Història des del 2008.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció