En directe

Missa amb motiu de la solemnitat de la Immaculada Concepció

ESGLÉSIA ESPANYA

Mons. Osoro, nou arquebisbe de Madrid, i el cardenal Cañizares, nou arquebisbe de València

La nunciatura apostòlica ha fet públic que el papa Francesc ha acceptat la renúncia al govern pastoral de l'arxidiòcesi de Madrid, presentada pel cardenal Antonio…

28 agost 2014

SIC

Comparteix

La nunciatura apostòlica ha fet públic que el papa Francesc ha acceptat la renúncia al govern pastoral de l'arxidiòcesi de Madrid, presentada pel cardenal Antonio M. Rouco Varela.  El Pontífex ha nomenat Mons. Carlos Osoro, fins ara arquebisbe de València, com a nou pastor de l'Església de Madrid.

De la seva banda, el Papa ha nomenat arquebisbe de València el cardenal Antonio Cañizares, prefecte de la Congregació per al Culte Diví des del 2008.

Mons. Carlos Osoro va néixer a Castañeda (Cantàbria) el 1945. Va estudiar magisteri, pedagogia i matemàtiques i va exercir la docència fins al seu ingrés al Seminari Col·legi Major per a vocacions tardanes El Salvador de Salamanca. Va ser ordenat sacerdot el 1973 a Santander, diòcesi on va desenvolupar el seu ministeri sacerdotal. És llicenciat en Teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca.

El 1977 va ser nomenat rector del Seminari de Monte Corbán (Santander) i va exercir aquesta missió fins que va ser nomenat bisbe. El 1997 va ser nomenat bisbe d'Ourense. El 2002, arquebisbe metropolità d'Oviedo. Del 2006 al 2007 va ser administrador apostòlic de Santander. Benet XVI el va nomenar arquebisbe metropolità de València el 2009.

Ha representat la Comissió internacional de Justícia i Pau a Lima en la primera trobada de treball per fixar les bases de pla docent en matèria de Doctrina Social de l'Església en la seva aplicació a les universitats que l'Església llatinoamericana té al continent. Des del 2008 és patró vitalici de la Fundació Universitària Espanyola i director del seu seminari de Teologia.

A la Conferència Episcopal Espanyola va ser president de la Comissió Episcopal per al Clergat, president de la Comissió Episcopal d'Apostolat Seglar i membre del Comitè Executiu. El 2014 va ser elegit vicepresident de la Conferència Episcopal.

Cardenal Antonio Cañizares

El cardenal Antonio Cañizares va néixer a Utiel (València) el 1945. Va fer els estudis eclesiàstics al Seminari diocesà de València i a la Universitat Pontifícia de Salamanca, on va obtenir el doctorat en Teologia amb especialitat en Catequètica. Va ser ordenat sacerdot el 1970.

Els primers anys del seu ministeri sacerdotal els va fer a València. Després es va traslladar a Madrid, on es va dedicar especialment a la docència. Va ser professor de Teologia de la Paraula a la Universitat Pontifícia de Salamanca, professor de Teologia Fonamental al Seminari Conciliar de Madrid i professor de l'Institut Superior de Ciències Religioses i Catequesi.

Entre el 1985 i 1992 va ser director del Secretariat de la Comissió Episcopal per a la Doctrina de la Fe de la Conferència Episcopal Espanyola.

El 1992 va ser nomenat bisbe d'Àvila. El 1997 va prendre possessió de l'arxidiòcesi de Granada. El 1998 va ser administrador apostòlic de la diòcesi de Cartagena. El 2002 va ser nomenat arquebisbe de Toledo i primat d'Espanya. Va ser creat cardenal per Benet XVI el 2006.

A la Conferència Episcopal ha estat vicepresident, membre del Consell Executiu, membre de la Comissió Permanent, president de la Subcomissió Episcopal d'Universitats i de la Comissió Episcopal d'Ensenyament i Catequesi.

Joan Pau II el va nomenar membre de la Congregació per a la Doctrina de la Fe.
El 2006 Benet XVI el va assignar a aquesta mateixa congregació. El 2006 va ser nomenat membre de la Comissió Pontifícia Ecclesia Dei. El 2008 va ser nomenat prefecte de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments, càrrec que ocupa actualment.

El cardenal Cañizares ha estat fundador i primer president de l'Associació Espanyola de Catequetes, membre de l'equip europeu de catequesi i director de la revista Teología y Catequesis.

És membre de la Reial Acadèmia de la Història des del 2008.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció