En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Montserrat alerta de la davallada de peticions per a l’Escolania

L’Escolania de Montserrat ha tingut aquest últim any poques inscripcions, segurament per la pandèmia. El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha repassat aquest…

3 març 2021

Comparteix
L’Escolania de Montserrat ha tingut aquest últim any poques inscripcions, segurament per la pandèmia. El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha repassat aquest dimecres els 700 anys d’història de l’Escolania i del seu estat actual. Efrem de Montellà, prefecte del cor infantil, ha explicat que “s’ha notat una davallada de les peticions per a l’entrada de nous escolans”. El benedictí ha comentat que “la causa principal és que, el març de l’any passat, no es van poder celebrar les jornades de portes obertes pels primers confinaments, fet que  va comportar que no es poguessin incorporar nous cantaires”. 
El prefecte de l'Escolania de Montserrat ha dit que “de moment aquesta situació no fa que saltin les alarmes però, si no es reverteix aquesta situació, l’Escolania es pot quedar amb la meitat dels nois d’aquí a uns anys”. Per capgirar aquesta situació, els monjos fan una crida a les famílies perquè s’animin a apuntar els seus fills al grup coral. L’Escolania ha convertit enguany la tradicional jornada informativa presencial en unes “Portes obertes permanents”. Les famílies que ho desitgin podran conèixer de manera presencial el projecte educatiu de l’Escolania, com també les seves instal·lacions, tot concertant dia i hora per fer una visita personalitzada.
Paral·lelament, el dilluns 8 de març a les 18.30h, els responsables de l’Escolania faran una videoconferència informativa (webinar) amb les famílies interessades, amb l’objectiu d’explicar-los què és aquest cor i poder-los respondre a totes les preguntes que formulin sobre tota la formació. Per concertar una visita al centre o bé per inscriure’s a la videoconferència informativa, cal fer-ho a través de la pàgina web www.escolania.cat o bé trucant al telèfon 93 877 77 67.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció