En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Montserrat alerta de la davallada de peticions per a l’Escolania

L’Escolania de Montserrat ha tingut aquest últim any poques inscripcions, segurament per la pandèmia. El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha repassat aquest…

3 març 2021

Comparteix
L’Escolania de Montserrat ha tingut aquest últim any poques inscripcions, segurament per la pandèmia. El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha repassat aquest dimecres els 700 anys d’història de l’Escolania i del seu estat actual. Efrem de Montellà, prefecte del cor infantil, ha explicat que “s’ha notat una davallada de les peticions per a l’entrada de nous escolans”. El benedictí ha comentat que “la causa principal és que, el març de l’any passat, no es van poder celebrar les jornades de portes obertes pels primers confinaments, fet que  va comportar que no es poguessin incorporar nous cantaires”. 
El prefecte de l'Escolania de Montserrat ha dit que “de moment aquesta situació no fa que saltin les alarmes però, si no es reverteix aquesta situació, l’Escolania es pot quedar amb la meitat dels nois d’aquí a uns anys”. Per capgirar aquesta situació, els monjos fan una crida a les famílies perquè s’animin a apuntar els seus fills al grup coral. L’Escolania ha convertit enguany la tradicional jornada informativa presencial en unes “Portes obertes permanents”. Les famílies que ho desitgin podran conèixer de manera presencial el projecte educatiu de l’Escolania, com també les seves instal·lacions, tot concertant dia i hora per fer una visita personalitzada.
Paral·lelament, el dilluns 8 de març a les 18.30h, els responsables de l’Escolania faran una videoconferència informativa (webinar) amb les famílies interessades, amb l’objectiu d’explicar-los què és aquest cor i poder-los respondre a totes les preguntes que formulin sobre tota la formació. Per concertar una visita al centre o bé per inscriure’s a la videoconferència informativa, cal fer-ho a través de la pàgina web www.escolania.cat o bé trucant al telèfon 93 877 77 67.
Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció