En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

Montserrat aparta un monjo denunciat per abusos sexuals

En un comunicat el monestir de Montserrat informa que ha tingut coneixement d’uns fets que han originat una denúncia contra el monjo G. S. V.…

1 juliol 2021

Redacció

Comparteix
En un comunicat el monestir de Montserrat informa que ha tingut coneixement d’uns fets que han originat una denúncia contra el monjo G. S. V. Es tracta d’una denúncia per abusos sexuals comesos l’any 2019 contra un menor que en aquell moment tenia 17 anys.
Davant d’aquests esdeveniments, el P. abat Josep M. Soler n’ha informat la comunitat i, d’acord amb el Consell de Degans del monestir, s’han pres les mesures següents:
1. En espera de les resolucions definitives, se li ha prohibit de manera absoluta exercir el seu ministeri, així com també se li ha prohibit realitzar qualsevol activitat pastoral. De la mateixa manera, no podrà mantenir contacte de cap mena amb menors.
2. Obertura immediata de la investigació prèvia prevista en aquests casos pel Dret Canònic per tal de notificar els fets a la Santa Seu i determinar-ne les responsabilitats canòniques i eclesials.
3. La col·laboració total i absoluta amb les autoritats policials i judicials per tal d’aclarir els fets i depurar les responsabilitats que se’n poguessin derivar, tot respectant sempre el dret a la presumpció d’innocència.
De manera especial, la comunitat mostra la “solidaritat i suport a la víctima i lamentem sincerament els danys que hagi pogut sofrir, sens perjudici del resultat de les investigacions judicials i canòniques”.
El comunicat expressa també el “nostre compromís i la nostra decidida voluntat de lluitar contra tota mena d’abusos aplicant la normativa i els protocols previstos de manera ferma i taxativa”.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció