En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Montserrat aparta un monjo denunciat per abusos sexuals

En un comunicat el monestir de Montserrat informa que ha tingut coneixement d’uns fets que han originat una denúncia contra el monjo G. S. V.…

1 juliol 2021

Redacció

Comparteix
En un comunicat el monestir de Montserrat informa que ha tingut coneixement d’uns fets que han originat una denúncia contra el monjo G. S. V. Es tracta d’una denúncia per abusos sexuals comesos l’any 2019 contra un menor que en aquell moment tenia 17 anys.
Davant d’aquests esdeveniments, el P. abat Josep M. Soler n’ha informat la comunitat i, d’acord amb el Consell de Degans del monestir, s’han pres les mesures següents:
1. En espera de les resolucions definitives, se li ha prohibit de manera absoluta exercir el seu ministeri, així com també se li ha prohibit realitzar qualsevol activitat pastoral. De la mateixa manera, no podrà mantenir contacte de cap mena amb menors.
2. Obertura immediata de la investigació prèvia prevista en aquests casos pel Dret Canònic per tal de notificar els fets a la Santa Seu i determinar-ne les responsabilitats canòniques i eclesials.
3. La col·laboració total i absoluta amb les autoritats policials i judicials per tal d’aclarir els fets i depurar les responsabilitats que se’n poguessin derivar, tot respectant sempre el dret a la presumpció d’innocència.
De manera especial, la comunitat mostra la “solidaritat i suport a la víctima i lamentem sincerament els danys que hagi pogut sofrir, sens perjudici del resultat de les investigacions judicials i canòniques”.
El comunicat expressa també el “nostre compromís i la nostra decidida voluntat de lluitar contra tota mena d’abusos aplicant la normativa i els protocols previstos de manera ferma i taxativa”.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció