En directe

La Missa de cada dia

RÀDIO ESTEL

“Montserrat Carulla ens ha fet emocionar gràcies a la seva interpretació”

El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha recordat aquest dimecres la figura de Montserrat Carulla, degana i dama del teatre català, que ens…

25 novembre 2020

Comparteix
El programa ‘A Primera Hora’ de Ràdio Estel ha recordat aquest dimecres la figura de Montserrat Carulla, degana i dama del teatre català, que ens deixava aquest dimarts als 90 anys. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, l’actor Joan Pera, i el crític de teatre i col·laborador d’aquesta casa Andreu Sotorra han valorat la figura de l’emblemàtica actriu. La consellera ha destacat que Carulla “era una gran dona de cultura i teatre”, i que “hem tingut la gran sort d’haver-la pogut gaudir molts anys”. Ha afegit que “ella ens ha fet emocionar gràcies a la seva interpretació, i ho ha fet en català” 
Per la seva banda, l’actor català Joan Pera ha destacat que, per damunt de tot, Montserat Carulla era dona. Igualment ha valorat la força de “la seva mirada, amb la qual tu ja sabies si anaves bé o no”. A més, Pera ha recordat que va treballar molt amb ella durant l’época d’ ‘Estudio 1’. Per la seva banda, el crític de teatre Andrreu Sotorra ha definit a Carulla com “una actriu obrera del teatre, compromesa amb la professió”. Carulla es va acomiadar dels escenaris ara fa quatre anys, amb l'obra "Iaia!", amb més de 600 funcions, una obra feta pel seu fill. Sotorra també ha explicat que l’actriu catalana sempre va fer el teatre que va voler. 
Tot i que ella va començar en el món del cinema, va ser a partir dels 40 anys quan es va poder dedicar al teatre. La seva participació en diverses sèries televisives la va fer arribar, encara més, al gran públic. Montserrat Carulla comta amb incomptables aparicions en sèries de TV3 com "Oh! Europa", "Secrets de família" o "La Riera". També va ser guardonada amb molts premis durant la seva vida, entre ells, la creu de Sant Jordi. Durant les últimes hores les xarxes social s'han omplert de missatges d'admiració i condol d'ençà del coneixement de la mort de l'actriu. Companys de la professió i altres coneguts del món de les arts han volgut dedicar-li unes paraules de comiat.
Pots tornar a escoltar AQUÍ

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024