En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Montserrat constitueix una comissió per estudiar les denúncies sobre abusos sexuals

Després que Miguel ÁngelHurtado acusés d’abusos sexuals un monjo de Montserrat davant dels mitjans decomunicació, la comunitat benedictina ha decidit condemnar els fets ràpidamenti ha…

25 gener 2019

Macià Grau

Comparteix

Després que Miguel ÁngelHurtado acusés d’abusos sexuals un monjo de Montserrat davant dels mitjans decomunicació, la comunitat benedictina ha decidit condemnar els fets ràpidamenti ha expressat la seva voluntat d’actuar amb total transparència a través d’uncomunicat.

En el text, que esva fer públic el 21 de gener, el P. abat de Montserrat explica que per tal d’estudiaraquest cas i tots els que hagin pogut afectar menors dins la comunitat es crearàuna comissió on es podrà enviar qualsevol informació sobre fets relacionats ambel tema d’abusos sexuals. Aquest comitè estarà integrat per l’advocada Sra.Cristina Vallejo Ros, pel metge Dr. Xavier Pomés Abella, la psicòloga BegoñaElizalde Raso i el monjo de Montserrat Bernat Juliol Galí, que tindrà veu però novot.

D’aquesta manera,mitjançant el correu transparencia.montserrat@gmail.com, qualsevolpersona que vulgui denunciar o informar sobre algun tema relacionat amb elsabusos a menors a Montserrat podrà fer-ho i serà estudiat i atès per la comissió.A més, en el mateix comunicat també es demana a tots els mitjans de comunicacióque comuniquin al comitè les dades que puguin tenir al respecte, per tal de quepuguin ser avaluades.

Pel que fa al casde Miguel Ángel Hurtado, la comunitat ha volgut reafirmar la seva condemnaabsoluta dels fets, i ha desgranat la seva cronologia per mostrar que elmonestir sempre s’ha mogut sota el desig d’ajudar el Sr. Hurtado i d’estar alseu costat.

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció