En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Montserrat constitueix una comissió per estudiar les denúncies sobre abusos sexuals

Després que Miguel ÁngelHurtado acusés d’abusos sexuals un monjo de Montserrat davant dels mitjans decomunicació, la comunitat benedictina ha decidit condemnar els fets ràpidamenti ha…

25 gener 2019

Macià Grau

Comparteix

Després que Miguel ÁngelHurtado acusés d’abusos sexuals un monjo de Montserrat davant dels mitjans decomunicació, la comunitat benedictina ha decidit condemnar els fets ràpidamenti ha expressat la seva voluntat d’actuar amb total transparència a través d’uncomunicat.

En el text, que esva fer públic el 21 de gener, el P. abat de Montserrat explica que per tal d’estudiaraquest cas i tots els que hagin pogut afectar menors dins la comunitat es crearàuna comissió on es podrà enviar qualsevol informació sobre fets relacionats ambel tema d’abusos sexuals. Aquest comitè estarà integrat per l’advocada Sra.Cristina Vallejo Ros, pel metge Dr. Xavier Pomés Abella, la psicòloga BegoñaElizalde Raso i el monjo de Montserrat Bernat Juliol Galí, que tindrà veu però novot.

D’aquesta manera,mitjançant el correu transparencia.montserrat@gmail.com, qualsevolpersona que vulgui denunciar o informar sobre algun tema relacionat amb elsabusos a menors a Montserrat podrà fer-ho i serà estudiat i atès per la comissió.A més, en el mateix comunicat també es demana a tots els mitjans de comunicacióque comuniquin al comitè les dades que puguin tenir al respecte, per tal de quepuguin ser avaluades.

Pel que fa al casde Miguel Ángel Hurtado, la comunitat ha volgut reafirmar la seva condemnaabsoluta dels fets, i ha desgranat la seva cronologia per mostrar que elmonestir sempre s’ha mogut sota el desig d’ajudar el Sr. Hurtado i d’estar alseu costat.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció