En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Montserrat constitueix una comissió per estudiar les denúncies sobre abusos sexuals

Després que Miguel ÁngelHurtado acusés d’abusos sexuals un monjo de Montserrat davant dels mitjans decomunicació, la comunitat benedictina ha decidit condemnar els fets ràpidamenti ha…

25 gener 2019

Macià Grau

Comparteix

Després que Miguel ÁngelHurtado acusés d’abusos sexuals un monjo de Montserrat davant dels mitjans decomunicació, la comunitat benedictina ha decidit condemnar els fets ràpidamenti ha expressat la seva voluntat d’actuar amb total transparència a través d’uncomunicat.

En el text, que esva fer públic el 21 de gener, el P. abat de Montserrat explica que per tal d’estudiaraquest cas i tots els que hagin pogut afectar menors dins la comunitat es crearàuna comissió on es podrà enviar qualsevol informació sobre fets relacionats ambel tema d’abusos sexuals. Aquest comitè estarà integrat per l’advocada Sra.Cristina Vallejo Ros, pel metge Dr. Xavier Pomés Abella, la psicòloga BegoñaElizalde Raso i el monjo de Montserrat Bernat Juliol Galí, que tindrà veu però novot.

D’aquesta manera,mitjançant el correu transparencia.montserrat@gmail.com, qualsevolpersona que vulgui denunciar o informar sobre algun tema relacionat amb elsabusos a menors a Montserrat podrà fer-ho i serà estudiat i atès per la comissió.A més, en el mateix comunicat també es demana a tots els mitjans de comunicacióque comuniquin al comitè les dades que puguin tenir al respecte, per tal de quepuguin ser avaluades.

Pel que fa al casde Miguel Ángel Hurtado, la comunitat ha volgut reafirmar la seva condemnaabsoluta dels fets, i ha desgranat la seva cronologia per mostrar que elmonestir sempre s’ha mogut sota el desig d’ajudar el Sr. Hurtado i d’estar alseu costat.

Més actualitat

POLÍTICA

Antoni Bayona defensa que la llei d'amnistia "es pot emparar en la Constitució" tot i que "és un text rígid que és víctima de si mateix"

Imatge de la Constitució Espanyola

L'exlletrat del Parlament que es va posicionar en contra del referèndum l'any 2017, avala la consulta pactada entre Junts i el PSOE

6 desembre 2023

Redacció

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció