En directe

El rosari

ESGLÉSIA

"Montserrat ha estat transparent davant el suposat cas d'abusos"

El suposat cas d'abús sexual que es va produir el 1998, amb el monjo benedictí Andreu Soler (mort el 2008) presumptament implicat, ha estat el…

23 gener 2019

Redacció

Comparteix
El suposat cas d'abús sexual que es va produir el 1998, amb el monjo benedictí Andreu Soler (mort el 2008) presumptament implicat, ha estat el tema de l'entrevista emesa aquest dilluns en el programa A primera hora. El president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Carles Armengol, ha assegurat que "el Monestir de Montserrat ha estat molt clar i transparent en aquest fet, tenint en compte que tots estem molt sensibilitzats per aquestes coses". La comunitat benedictina feia públic dissabte un COMUNICAT en què explicava els fets alhora que reiterava el seu rebuig a aquest crim. Armengol ha comentat que "els fets no es coneixien", alhora que ha admès que, "si s'haguessin produït ara, el monestir hauria actuat d'una altra manera, a causa de la sensibilització que hi ha". Tot i això, ha qualificat de "molt correcta l'actuació de Montserrat, sobre aquest suposat abús sexual comès ara fa 20 anys". En aquesta línia, ha conclòs que "Montserrat ha estat transparent davant el presumpte cas", i que no creu "que es pugui acusar a la institució d'encobriment, tot i que certament s'hi hauria pogut aprofundir més".

Sobre la creació d'una "comissió de transparència" en relació a possibles casos d'abusos a Montserrat, Carles Armengol l'ha valorada "molt positivament, perquè totes les institucions eclesials han de mostrar voluntat clara d'evitar aquests fets". El president de la Lliga Espiritual també ha lamentat que, en tractar-se d'una institució catalana com és Montserrat, alguns mitjans han tractat el tema "de manera francament diferent en comparació amb altres òrgans eclesiàstics, i això es constata de forma clara "

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció