En directe

El Matí a Ràdio Estel

RÀDIO ESTEL

Montserrat Minobis mor als 76 anys deixant un gran llegat periodístic

Aquest dilluns hem volgut retre un homenatge al programa A Primera Hora de Ràdio Estel a la periodista Montserrat Minobis que ens va deixar el…

13 maig 2019

Comparteix
Aquest dilluns hem volgut retre un homenatge al programa A Primera Hora de Ràdio Estel a la periodista Montserrat Minobis que ens va deixar el passat dissabte, n’hem parlat de la seva figura amb la periodista, corresponsal del Setmanari El Siglo a Catalunya, membre de La Independent (agència de notícies amb visió de gènere) i membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya, Teresa Carreras.
Per qui no en conegués la seva figura, Montserrat Minobis “va ser i és una gran periodista i persona que ha lluitat per a la llibertat”, ha destacat Teresa Carreras. Una trajectòria professional que l’ha dut des de la Ràdio municipal a la Ràdio Popular de Figueres fins a la direcció de Catalunya Ràdio. A més, també va impulsar La Independent, la primera agència de notícies amb visió de gènere. Montserrat Minobis era una gran abanderada pel que fa als drets de les dones, conscient que el fet de ser-ne mai li ho va posar fàcil. La periodista Teresa Carreras ha volgut destacar que “Minobis va començar en política per les seves ganes de treballar pels altres, i va començar amb Unió Democràtica de Catalunya”. 
La periodista catalana ens deixa un gran llegat, tant periodístic com humà. Minobis va ser directora de Catalunya Ràdio entre el 2004 i el 2005, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i també va rebre la Creu de Sant Jordi. La periodista catalana col·laborava a Ràdio Estel, cada 15 dies, repassant el més destacat de La Independent. Aquest dilluns 13 de maig, a les 15.15h, tindrà lloc el seu funeral al Tanatori de les Corts de Barcelona. 
I, avui al programa A Primera Hora també hem parlat de la segona tongada d’eleccions, les municipals i les europees que venen marcades per la pujada del PSOE a l’Estat i de nou per el judici del procés al Tribunal Suprem. N’hem parlat, de tot plegat, amb el politòleg Guillem Pursals. També aquest matí una nova edició de Truc Curt amb el professor de català de l’Institut Angeleta ferrer de Sant Cugat, Daniel Ruiz Trillo i a les nou hem parlat de protecció de dades amb els advocats de Digestum Legal.
Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció