En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

ACTIVITATS

Montserrat recull les millors fotografies del pare Bonaventura Ubach a través de l’exposició 'La mirada del biblista. Instants d’eternitat. El Pròxim Orient en el fons fotogràfic del P.Ubach'

El comissari de l’exposició, l’arqueòleg Joan Eusebi Garcia, reivindica la figura i el llegat fotogràfic de Bonaventura Ubach

7 desembre 2021

Redacció

Comparteix

L’exposició La mirada del biblista. Instants d’eternitat. El Pròxim Orient en el fons fotogràfic del P.Ubach, recull les millors fotografies que va fer el pare Bonaventura Ubach dels seus viatges al Pròxim Orient, a Síria, l’Iraq, el Sinaí i sobretot Palestina, entre el 1922 i el 1951. L’exposició es pot veure a la Sala Daura del Museu de Montserrat fins al 17 de juliol de 2022. L’organitza l’Institut Europeu de la Mediterrània i l’Abadia de Montserrat.

El comissari de l’exposició, l’arqueòleg Joan Eusebi Garcia Bosco, ha apuntat que a la Sala Daura s’hi pot veure una selecció de les 86 imatges, però que en total, el pare Ubach va “disparar milers de fotografies, arribant a superar els 6.000 negatius”. Unes imatges amb què Bonaventura Ubach volia retenir sobre el paper un món bíblic que estava en vies de desaparició sota l’avenç imparable de la modernitat i els conflictes que ja es forjaven a la regió. El material fotogràfic el va utilitzar per il·lustrar l’ambiciosa Bíblia de Montserrat (28 volums, publicats entre 1926-1974, 3 volums dedicats únicament a les imatges), un projecte col·lectiu que va dirigir i al qual va dedicar la seva vida. 

"Bonaventura Ubach va arribar a disparar milers de fotografies arribant a superar els 6.000 negatius."

Garcia Bosco ha reivindicat la figura del pare Ubach. Tanmateix, es mostra esperançat amb què “l’exposició animi a altres investigadors a descobrir l’obra de Bonaventura Ubach”. La mostra de fotografies té continuïtat virtual a la pàgina web de la biblioteca de Montserrat.

Entrevista a Joan Eusebi Garcia Bosco, comissari de l'exposició 'La mirada del biblista'.

0:00 / 0:00

Més actualitat

Prop de la meitat dels autònoms a Catalunya no tenen una protecció adient davant el sistema de cotització

Els autònoms tenen dificultats per arribar a fin de mes

L'Organització d’Autònoms de Catalunya demana que es revisin els trams perquè siguin més justos i puntualitza que cal diferenciar ingressos bruts de resultats nets.

21 gener 2022

Redacció

L'Ajuntament de Barcelona lamenta que la legislació i els controls actuals impedeixen introduir condicions ètiques a l'hora de construir habitatge social

El gerent d'Habitatge del consistori, Javier Burón, assenyala que és la CNMV la que hauria d'establir mesures més restrictives.

20 gener 2022

Redacció

L'Ajuntament de Barcelona i l'AMB faran pisos amb empreses lligades a embargaments bancaris a Espanya i finançament d'assentaments a la Cisjordània ocupada

Habitatge Metrópolis Barcelona

4.500 habitatges de lloguer social que l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona volen construir es realitzaran amb una unió d’empreses on participa, entre d’altres, un fons d’inversió que ha finançat els assentaments d’extremistes jueus a Cisjordània. Aquesta unió d’empreses, on també participa una entitat vinculada al Banco Santander, va adquirir en el seu moment milers de pisos embargats per bancs.

20 gener 2022

Redacció