En directe

El Matí a Ràdio Estel

VATICÀ

Mor el cardenal Tauran

Tothom té molt present la imatge del cardenal Jean-Louis Tauran, tremolós i fent un esforç per anunciar al món: Habemus Papam! i que donava a…

6 juliol 2018

ACI

Comparteix

Tothom té molt present la imatge del cardenal Jean-Louis Tauran, tremolós i fent un esforç per anunciar al món: Habemus Papam! i que donava a conèixer, el 13 de març del 2013, el nom del nou Pontífex: Francesc.

El 5 de juliol es va apagar definitivament la veu del cardenal Tauran, president del Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós, de 75 anys. Patia Parkinson.

El purpurat va néixer el 3 d’abril del 1943 a Bordeus (França). Va estudiar a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma, a l’Institut Catòlic de Toulouse i a la Pontifícia Acadèmia Eclesiàstica de Roma.

Va ser ordenat sacerdot el 20 de setembre del 1969. El 1975 va ingressar al servei diplomàtic de la Santa Seu. A partir d'aquell any i fins al 1978 va ser secretari de la nunciatura a la República Dominicana. Entre el 1979 i el 1983 va ser secretari de la nunciatura al Líban. El juliol del 1983 es va incorporar com a membre de l'equip del Consell per als Afers Públics de l'Església.

Va ser designat secretari per a les Relacions amb els Estats de la Secretaria d'Estat del Vaticà el desembre del 1990 i va rebre la consagració com a bisbe el 6 de gener del 1991.

Va ser creat cardenal el 21 d'octubre del 2003. Va participar en els conclaves del 2005 i 2013. El 25 de juny del 2007, Benet XVI el va designar president del Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós.

Entre diferents missions va viatjar a Riad, capital d'Aràbia Saudita, del 13 al 20 d'abril del 2018. Va ser un esdeveniment històric perquè era el primer cop que un cap d'un dicasteri del Vaticà visitava aquest país musulmà, i en el territori del qual hi ha la Meca i Medina, dos llocs sants de l'islam.

Al país àrab, el cardenal Tauran va demanar un bon tracte per als no musulmans i per als cristians, els quals “mai no han de ser considerats ciutadans de ‘segona classe´”.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció