En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Mor el cardenal Tauran

Tothom té molt present la imatge del cardenal Jean-Louis Tauran, tremolós i fent un esforç per anunciar al món: Habemus Papam! i que donava a…

6 juliol 2018

ACI

Comparteix

Tothom té molt present la imatge del cardenal Jean-Louis Tauran, tremolós i fent un esforç per anunciar al món: Habemus Papam! i que donava a conèixer, el 13 de març del 2013, el nom del nou Pontífex: Francesc.

El 5 de juliol es va apagar definitivament la veu del cardenal Tauran, president del Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós, de 75 anys. Patia Parkinson.

El purpurat va néixer el 3 d’abril del 1943 a Bordeus (França). Va estudiar a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma, a l’Institut Catòlic de Toulouse i a la Pontifícia Acadèmia Eclesiàstica de Roma.

Va ser ordenat sacerdot el 20 de setembre del 1969. El 1975 va ingressar al servei diplomàtic de la Santa Seu. A partir d'aquell any i fins al 1978 va ser secretari de la nunciatura a la República Dominicana. Entre el 1979 i el 1983 va ser secretari de la nunciatura al Líban. El juliol del 1983 es va incorporar com a membre de l'equip del Consell per als Afers Públics de l'Església.

Va ser designat secretari per a les Relacions amb els Estats de la Secretaria d'Estat del Vaticà el desembre del 1990 i va rebre la consagració com a bisbe el 6 de gener del 1991.

Va ser creat cardenal el 21 d'octubre del 2003. Va participar en els conclaves del 2005 i 2013. El 25 de juny del 2007, Benet XVI el va designar president del Pontifici Consell per al Diàleg Interreligiós.

Entre diferents missions va viatjar a Riad, capital d'Aràbia Saudita, del 13 al 20 d'abril del 2018. Va ser un esdeveniment històric perquè era el primer cop que un cap d'un dicasteri del Vaticà visitava aquest país musulmà, i en el territori del qual hi ha la Meca i Medina, dos llocs sants de l'islam.

Al país àrab, el cardenal Tauran va demanar un bon tracte per als no musulmans i per als cristians, els quals “mai no han de ser considerats ciutadans de ‘segona classe´”.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció