En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Mor el gran professor i compositor Joan Úbeda, una "nota clara" en la música i la família de Ràdio Estel

El músic i compositor Joan Ubeda i Comas ha mort en la mitjanit d'aquest diumenge en un hospital de Barcelona, on portava uns dies ingressat.…

31 gener 2016

Redacció

Comparteix

El músic i compositor Joan Ubeda i Comas ha mort en la mitjanit d'aquest diumenge en un hospital de Barcelona, on portava uns dies ingressat. Era col•laborador de Ràdio Estel amb diversos programes, des que va néixer la nostra emissora l'any 1994. La sala de vetlles està oberta des d'aquest mateix diumenge al migdia al Tanatori de les Corts de Barcelona. La missa exequial i l'enterrament seran aquest dilluns a les 13.00 hores al mateix tanatori, a l'avinguda Joan XXIII de la capital catalana.

Joan Úbeda ha dedicat la seva llarga vida a la música i al servei a l'Església. Ha donat classes de música en centres públics i privats, ha fet investigació i ha composat cants i obres diverses per a la litúrgia i la pregària. Entre altres composicions, Joan Úbeda és autor dels Goigs a Santa Cecília (patrona dels músics), amb lletra de Marià Manent i una peça estrenada l'any 2007 amb melodia cantada. "Fes-nos ser una nota clara en la música de Déu...!", diu el cant.

Joan Úbeda, especialista en cançó i música gregoriana, havia dirigit i presentat a Ràdio Estel els programes Dietari de música i músics, emès cada dia ininterrompudament els últims 22 anys, i també Els noms de la música -amb l'ajuda del també músic i actualment prestigiós tenor Roger Padullés-, Els temps de la música i altres col·laboracions. El Dietari ha estat especialment patriomni de Ràdio Estel, ja que les efemèrides de música clàssica que oferia cada dia, amb la coneguda veu de Joan Úbeda, van sortir en antena amb total fidelitat fins al 31 de desembre passat.

Des de Ràdio Estel, li agraïm el seu servei, alhora que ens unim a la pregària per la seva ànima i traslladem el condol a la seva família.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció