En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Mor el gran professor i compositor Joan Úbeda, una "nota clara" en la música i la família de Ràdio Estel

El músic i compositor Joan Ubeda i Comas ha mort en la mitjanit d'aquest diumenge en un hospital de Barcelona, on portava uns dies ingressat.…

31 gener 2016

Redacció

Comparteix

El músic i compositor Joan Ubeda i Comas ha mort en la mitjanit d'aquest diumenge en un hospital de Barcelona, on portava uns dies ingressat. Era col•laborador de Ràdio Estel amb diversos programes, des que va néixer la nostra emissora l'any 1994. La sala de vetlles està oberta des d'aquest mateix diumenge al migdia al Tanatori de les Corts de Barcelona. La missa exequial i l'enterrament seran aquest dilluns a les 13.00 hores al mateix tanatori, a l'avinguda Joan XXIII de la capital catalana.

Joan Úbeda ha dedicat la seva llarga vida a la música i al servei a l'Església. Ha donat classes de música en centres públics i privats, ha fet investigació i ha composat cants i obres diverses per a la litúrgia i la pregària. Entre altres composicions, Joan Úbeda és autor dels Goigs a Santa Cecília (patrona dels músics), amb lletra de Marià Manent i una peça estrenada l'any 2007 amb melodia cantada. "Fes-nos ser una nota clara en la música de Déu...!", diu el cant.

Joan Úbeda, especialista en cançó i música gregoriana, havia dirigit i presentat a Ràdio Estel els programes Dietari de música i músics, emès cada dia ininterrompudament els últims 22 anys, i també Els noms de la música -amb l'ajuda del també músic i actualment prestigiós tenor Roger Padullés-, Els temps de la música i altres col·laboracions. El Dietari ha estat especialment patriomni de Ràdio Estel, ja que les efemèrides de música clàssica que oferia cada dia, amb la coneguda veu de Joan Úbeda, van sortir en antena amb total fidelitat fins al 31 de desembre passat.

Des de Ràdio Estel, li agraïm el seu servei, alhora que ens unim a la pregària per la seva ànima i traslladem el condol a la seva família.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

"Moltes vides es van quedar a la comissaria de Via Laietana"

El president de l'Associació Catalana d'expresos polítics del Franquisme, Carles Vallejo, celebra que la comissaria de Via Laietana es converteixi en un lloc de memòria

17 abril 2024

Infraestructures

POLÍTICA

Alícia Romero respon a Lluís Mijoler: "L'ampliació de l'aeroport del Prat no ha de venir condicionada pel que pensi un únic municipi"

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, intervé al debat de pressupostos amb Jéssica Albiach al fons | ACN

En una entrevista a Ràdio Estel, la número 2 del PSC a les eleccions catalanes del 12 de maig no veu la proposta d'ERC "una solució" per ampliar l'aeroport del Prat

17 abril 2024

Redacció

Infraestructures

POLÍTICA

Lluís Mijoler: "El govern espanyol fa propostes per a l'aeroport, però encara no he vist Óscar Puente trepitjar el Prat"

Lluís Mijoler, número 2 de Comuns-Sumar el 12M, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

El número 2 dels Comuns-Sumar a les eleccions catalanes del 12 de maig manté que el PSC és un soci prioritari, però aposta per un tripartit a la Generalitat

16 abril 2024

Redacció