En directe

Laudes

ESGLÉSIA MÓN

Mor la periodista Paloma Gómez Borrero als 82 anys

Paloma Gómez Borrero ha mort aquest divendres a la tarda a Madrid als 82 anys d'edat, després de patir una malaltia greu diagnosticada ara fa…

24 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

Paloma Gómez Borrero ha mort aquest divendres a la tarda a Madrid als 82 anys d'edat, després de patir una malaltia greu diagnosticada ara fa només dues setmanes. La periodista, coneguda pel seu treball de més de 30 anys a Roma i al Vaticà i per haver acompanyat Joan Pau II en esl seus 102 viatges internacionals, estava darrerament allunyada de la feina professional activa en la comunicació. Havia viscut tres conclaves: el de l'elecció de Joan Pau I (després de la mort de Pau VI), el de Joan Pau II i el de Benet XVI. El cadàver de Gómez Borrero s'ha traslladat al Tanatori de la localitat de Tres Cantos (Madrid) on s'instal·la aquest dissabte la capella ardent.

Va ser la primera dona corresponsal a l'estranger de Televisió Espanyola, concretament entre 1973 i 1983. Després d'haver deixat petjada en aquesta tasca, en què va destacar pel seu estil personal i proper allunyat dels convencionalismes propis dels cronistes d'aquella època, Gómez Borrero va exercir més de dues dècades la corresponsalia de la cadena radiofònica COPE, fins que va jubilar-se el 2012. Després de deixar el seu treball en actiu, va seguir col·laborant amb diversos mitjans i entitats de l'Església i a la promoció de la figura dels últims pontífexs.

Paloma Gómez Borrero va ser autora de nombrosos llibres, entre els quals destaquen Los fantasmas de Roma, De Benedicto a Francisco: el cónclave del cambio; Adiós, Juan Pablo, amigo; Anécdotas de un Papa Santo; Dos papas, una familia; Abuela, háblame del Papa: la historia de Juan Pablo II contada a los niños i Roma, año santo: caminando de la mano del papa Francisco. La periodista ha rebut també nombrosos guardons, com ara la Creu de l'Orde d'Isabel la Catòlica, concedida pel rei Joan Carles, i era dama de l'Orde de Sant Gregori el Gran, concedida per Joan Pau II.

Recentment la periodista madrilenya va ser reconeguda amb el Premi 'Iris Tota una Vida' de l'Acadèmia de Televisió. Comptava també amb el premi Calàbria, atorgat pel president de la República d'Itàlia a un corresponsal estranger en aquest país. Va ser guardonada amb els premis Bravo de Ràdio i Bravo Especial a la trajectòria exemplar de tota una vida, concedits per la Conferència Episcopal Espanyola, i també va rebre premis de l'Associació de la Premsa de Madrid i de Missatgers de la Pau, entitat fundada pel Padre Ángel García, entre altres nombrosos reconeixements.

Més actualitat

"A Turquia trobarem destrucció, gent passant-ho molt malament i un escenari que no se li desitja a ningú"

Una imatge del terratrèmol a Turquia

Pere Frutos és el fundador de l'ONG K-9 Creixell, una unitat canina de rescat i salvament formada per voluntaris que viatja a Turquia per buscar supervivents del terratrèmol sota la runa

7 febrer 2023

Redacció

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció