En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Mor la periodista Paloma Gómez Borrero als 82 anys

Paloma Gómez Borrero ha mort aquest divendres a la tarda a Madrid als 82 anys d'edat, després de patir una malaltia greu diagnosticada ara fa…

24 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

Paloma Gómez Borrero ha mort aquest divendres a la tarda a Madrid als 82 anys d'edat, després de patir una malaltia greu diagnosticada ara fa només dues setmanes. La periodista, coneguda pel seu treball de més de 30 anys a Roma i al Vaticà i per haver acompanyat Joan Pau II en esl seus 102 viatges internacionals, estava darrerament allunyada de la feina professional activa en la comunicació. Havia viscut tres conclaves: el de l'elecció de Joan Pau I (després de la mort de Pau VI), el de Joan Pau II i el de Benet XVI. El cadàver de Gómez Borrero s'ha traslladat al Tanatori de la localitat de Tres Cantos (Madrid) on s'instal·la aquest dissabte la capella ardent.

Va ser la primera dona corresponsal a l'estranger de Televisió Espanyola, concretament entre 1973 i 1983. Després d'haver deixat petjada en aquesta tasca, en què va destacar pel seu estil personal i proper allunyat dels convencionalismes propis dels cronistes d'aquella època, Gómez Borrero va exercir més de dues dècades la corresponsalia de la cadena radiofònica COPE, fins que va jubilar-se el 2012. Després de deixar el seu treball en actiu, va seguir col·laborant amb diversos mitjans i entitats de l'Església i a la promoció de la figura dels últims pontífexs.

Paloma Gómez Borrero va ser autora de nombrosos llibres, entre els quals destaquen Los fantasmas de Roma, De Benedicto a Francisco: el cónclave del cambio; Adiós, Juan Pablo, amigo; Anécdotas de un Papa Santo; Dos papas, una familia; Abuela, háblame del Papa: la historia de Juan Pablo II contada a los niños i Roma, año santo: caminando de la mano del papa Francisco. La periodista ha rebut també nombrosos guardons, com ara la Creu de l'Orde d'Isabel la Catòlica, concedida pel rei Joan Carles, i era dama de l'Orde de Sant Gregori el Gran, concedida per Joan Pau II.

Recentment la periodista madrilenya va ser reconeguda amb el Premi 'Iris Tota una Vida' de l'Acadèmia de Televisió. Comptava també amb el premi Calàbria, atorgat pel president de la República d'Itàlia a un corresponsal estranger en aquest país. Va ser guardonada amb els premis Bravo de Ràdio i Bravo Especial a la trajectòria exemplar de tota una vida, concedits per la Conferència Episcopal Espanyola, i també va rebre premis de l'Associació de la Premsa de Madrid i de Missatgers de la Pau, entitat fundada pel Padre Ángel García, entre altres nombrosos reconeixements.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció