En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA MÓN

Mor la periodista Paloma Gómez Borrero als 82 anys

Paloma Gómez Borrero ha mort aquest divendres a la tarda a Madrid als 82 anys d'edat, després de patir una malaltia greu diagnosticada ara fa…

24 març 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

Paloma Gómez Borrero ha mort aquest divendres a la tarda a Madrid als 82 anys d'edat, després de patir una malaltia greu diagnosticada ara fa només dues setmanes. La periodista, coneguda pel seu treball de més de 30 anys a Roma i al Vaticà i per haver acompanyat Joan Pau II en esl seus 102 viatges internacionals, estava darrerament allunyada de la feina professional activa en la comunicació. Havia viscut tres conclaves: el de l'elecció de Joan Pau I (després de la mort de Pau VI), el de Joan Pau II i el de Benet XVI. El cadàver de Gómez Borrero s'ha traslladat al Tanatori de la localitat de Tres Cantos (Madrid) on s'instal·la aquest dissabte la capella ardent.

Va ser la primera dona corresponsal a l'estranger de Televisió Espanyola, concretament entre 1973 i 1983. Després d'haver deixat petjada en aquesta tasca, en què va destacar pel seu estil personal i proper allunyat dels convencionalismes propis dels cronistes d'aquella època, Gómez Borrero va exercir més de dues dècades la corresponsalia de la cadena radiofònica COPE, fins que va jubilar-se el 2012. Després de deixar el seu treball en actiu, va seguir col·laborant amb diversos mitjans i entitats de l'Església i a la promoció de la figura dels últims pontífexs.

Paloma Gómez Borrero va ser autora de nombrosos llibres, entre els quals destaquen Los fantasmas de Roma, De Benedicto a Francisco: el cónclave del cambio; Adiós, Juan Pablo, amigo; Anécdotas de un Papa Santo; Dos papas, una familia; Abuela, háblame del Papa: la historia de Juan Pablo II contada a los niños i Roma, año santo: caminando de la mano del papa Francisco. La periodista ha rebut també nombrosos guardons, com ara la Creu de l'Orde d'Isabel la Catòlica, concedida pel rei Joan Carles, i era dama de l'Orde de Sant Gregori el Gran, concedida per Joan Pau II.

Recentment la periodista madrilenya va ser reconeguda amb el Premi 'Iris Tota una Vida' de l'Acadèmia de Televisió. Comptava també amb el premi Calàbria, atorgat pel president de la República d'Itàlia a un corresponsal estranger en aquest país. Va ser guardonada amb els premis Bravo de Ràdio i Bravo Especial a la trajectòria exemplar de tota una vida, concedits per la Conferència Episcopal Espanyola, i també va rebre premis de l'Associació de la Premsa de Madrid i de Missatgers de la Pau, entitat fundada pel Padre Ángel García, entre altres nombrosos reconeixements.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció