En directe

El Matí a Ràdio Estel

CATALUNYA CRISTIANA

Mor Mn. Francesc Raventós

Mn. Francesc Raventós i Pujol, prevere de l’arquebisbat deBarcelona, canonge emèrit del Capítol de la Catedral de Barcelona ivicepostulador de la causa de canonització del…

16 agost 2018

Redacció

Comparteix

Mn. Francesc Raventós i Pujol, prevere de l’arquebisbat deBarcelona, canonge emèrit del Capítol de la Catedral de Barcelona ivicepostulador de la causa de canonització del Dr. Pere Tarrés, ha mort en lapau de Crist el 15 d’agost del 2018, als 86 anys. Amb una fructífera tascapastoral, era col·laborador de CatalunyaCristiana des de feia molts anys.

Nascut el 7 de gener del 1932, va ser ordenat sacerdot el22 de desembre del 1956 a la capella del Seminari Conciliar de Barcelona. Laprimera missa la va celebrar l’endemà, dia 23, a l’església parroquial de SantVicenç de Sarrià. «Des d’aquell dia, el ministeri de prevere ha omplert tota lameva vida», comentava Mn. Raventós amb motiu de les seves noces d’orsacerdotals.

Va ser destinat a la parròquia de la Mare de Déu de Fàtimadel Turó de la Peira, a Barcelona. Com que era una parròquia nova que encara nofuncionava, va ser nomenat vicari a la parròquia de Sant Pau del Camp. Entre el17 d’abril del 1957 i el 10 de juny del 1961 va exercir de vicari a laparròquia de Fàtima. Posteriorment va estar tres mesos de vicari a la parròquiade Santa Maria del Taulat de Barcelona.

L’agost del 1961 va ser nomenat director espiritual del SeminariMenor de la Mare de Déu de l’Alegria, a la Conreria. Hi va estar nou cursos. Elsdos últims va ser, alhora, vicerector del grup dels petits. Durant vint-i-unanys va ser vicari a la parròquia de Sant Pancràs.

Des de l’1 d’agost del 1970 va ser secretari particular delbisbe Mons. Ramon Daumal. També va exercir de vicari a la parròquia de la Marede Déu del Remei de les Corts.

L’any 1975 Mn. Francesc Raventós i Pujol va ser nomenatvicepostulador de la causa de beatificació i canonització del Dr. Pere Tarrés.A Catalunya Cristiana hi col·laboravaperiòdicament amb la secció Enraonarsobre el beat Pere Tarrés, en què parlava d’anècdotes sobre el gran metge,sacerdot i apòstol de la joventut.

El desembre del 1986 va ser nomenat consiliari diocesà delsGrups d’Oració i Amistat. Durant quaranta-tres anys (1970-2013) va estar alcapdavant de la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol. «Mossèn Raventós ha fetde la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol una veritable família», va afirmarel cardenal Lluís Martínez Sistach durant l’acte d’homenatge que se li vadedicar el 12 de desembre del 2013 amb motiu del seu relleu en la direcció delcentre.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció