En directe

Sense distància

CATALUNYA CRISTIANA

Mor Mn. Francesc Raventós

Mn. Francesc Raventós i Pujol, prevere de l’arquebisbat deBarcelona, canonge emèrit del Capítol de la Catedral de Barcelona ivicepostulador de la causa de canonització del…

16 agost 2018

Redacció

Comparteix

Mn. Francesc Raventós i Pujol, prevere de l’arquebisbat deBarcelona, canonge emèrit del Capítol de la Catedral de Barcelona ivicepostulador de la causa de canonització del Dr. Pere Tarrés, ha mort en lapau de Crist el 15 d’agost del 2018, als 86 anys. Amb una fructífera tascapastoral, era col·laborador de CatalunyaCristiana des de feia molts anys.

Nascut el 7 de gener del 1932, va ser ordenat sacerdot el22 de desembre del 1956 a la capella del Seminari Conciliar de Barcelona. Laprimera missa la va celebrar l’endemà, dia 23, a l’església parroquial de SantVicenç de Sarrià. «Des d’aquell dia, el ministeri de prevere ha omplert tota lameva vida», comentava Mn. Raventós amb motiu de les seves noces d’orsacerdotals.

Va ser destinat a la parròquia de la Mare de Déu de Fàtimadel Turó de la Peira, a Barcelona. Com que era una parròquia nova que encara nofuncionava, va ser nomenat vicari a la parròquia de Sant Pau del Camp. Entre el17 d’abril del 1957 i el 10 de juny del 1961 va exercir de vicari a laparròquia de Fàtima. Posteriorment va estar tres mesos de vicari a la parròquiade Santa Maria del Taulat de Barcelona.

L’agost del 1961 va ser nomenat director espiritual del SeminariMenor de la Mare de Déu de l’Alegria, a la Conreria. Hi va estar nou cursos. Elsdos últims va ser, alhora, vicerector del grup dels petits. Durant vint-i-unanys va ser vicari a la parròquia de Sant Pancràs.

Des de l’1 d’agost del 1970 va ser secretari particular delbisbe Mons. Ramon Daumal. També va exercir de vicari a la parròquia de la Marede Déu del Remei de les Corts.

L’any 1975 Mn. Francesc Raventós i Pujol va ser nomenatvicepostulador de la causa de beatificació i canonització del Dr. Pere Tarrés.A Catalunya Cristiana hi col·laboravaperiòdicament amb la secció Enraonarsobre el beat Pere Tarrés, en què parlava d’anècdotes sobre el gran metge,sacerdot i apòstol de la joventut.

El desembre del 1986 va ser nomenat consiliari diocesà delsGrups d’Oració i Amistat. Durant quaranta-tres anys (1970-2013) va estar alcapdavant de la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol. «Mossèn Raventós ha fetde la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol una veritable família», va afirmarel cardenal Lluís Martínez Sistach durant l’acte d’homenatge que se li vadedicar el 12 de desembre del 2013 amb motiu del seu relleu en la direcció delcentre.

Més actualitat

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció