En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Mor Mn. Manuel Claret

L’Església de Barcelona plora la mort de qui va ser el seu delegat de Pastoral Familiar, Mn. Manuel Claret i Nonell. Durant 13 anys va…

15 juny 2018

Redacció

Comparteix

L’Església de Barcelona plora la mort de qui va ser el seu delegat de Pastoral Familiar, Mn. Manuel Claret i Nonell. Durant 13 anys va estar al capdavant d’una delegació acollidora de les famílies, on va implementar de manera entusiasta l’exhortació apostòlica del papa Francesc Amoris laetitia.

Mn. Claret també era col·laborador habitual de Ràdio Estel on feia el comentari de l’Evangeli. Durant 27 anys ha estat rector de la parròquia de la Verge de la Pau, al barri de la Bonanova de Barcelona.

Compromès en l’acompanyament a les parelles a través del Centre de Preparació per al Matrimoni, va posar la seva experiència al servei acadèmic. A la Facultat de Teologia de Catalunya va ser professor i va ser cap del Departament de Moral en aquesta mateixa facultat.

De les seves publicacions podem destacar L’amor, la sexualitat i la fecunditat. El magisteri de l’Església fins a la “Familiaris consortio” o El matrimoni, comunitat de Vida i d’Amor.

A més de la Pastoral Familiar, Mn. Claret també va estar molt implicat en la Pastoral Social. Durant 10 anys va ser responsable de Càritas diocesana de Barcelona i director de l’Obra Benèfico Social, centrada en l’atenció sanitària i residencial a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Mn. Manuel Claret ha mort als 79 anys, dos mesos abans de la celebració de la Trobada Mundial de les Famílies, a Dublín, en la qual estava plenament immers preparant-la.

El funeral de Mn. Claret serà dissabte 16 de juny, a les 11.30, a la parròquia Verge de la Pau; a les 13.00, enterrament a la mateixa parròquia.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció