En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA ESPANYA

Mor Mons. Asurmendi, bisbe emèrit de Vitòria

Ha mort Mons. Miguel José Asurmendi, bisbe emèrit de Vitòria. El funeral i l'enterrament tindran lloc a la catedral de Santa Maria l'11 d'agost a…

10 agost 2016

Redacció

Comparteix

Ha mort Mons. Miguel José Asurmendi, bisbe emèrit de Vitòria. El funeral i l'enterrament tindran lloc a la catedral de Santa Maria l'11 d'agost a les 18.00.

Mons. Asurmendi va néixer a Pamplona el 1940. Va professar com a salesià el 1957 i va ser ordenat capellà el 1967. Era llicenciat en Filosofia per la Pontifícia Universitat Salesiana de Roma i per la Universitat Civil de València.

Va ser director de l'Escola Professional Salesiana de Saragossa, delegat regional de la FERE a Saragossa, director de la comunitat salesiana formadora d'estudiants de Filosofia a València i inspector provincial de la inspectoria salesiana de València.

El 1990 va ser nomenat bisbe de Tarazona i el 1995, bisbe de Vitòria. El papa Francesc va acceptar la seva renúncia al govern pastoral de la diòcesi de Vitòria el 2016.

A la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de la Comissió Episcopal de Missions, de la Comissió d'Ensenyament i Catequesi, de la Comissió del Clergat i de la Comissió d'Apostolat Seglar.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció