En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Mor Mons. Jaume Traserra, bisbe emèrit de Solsona

Mons. JaumeTraserra, bisbe emèrit de Solsona, ha traspassat la matinada d’aquest divendres25 de gener als 84 anys d’edat, a causa d’una greu malaltia. Nascut aGranollers,…

25 gener 2019

Redacció

Comparteix

Mons. JaumeTraserra, bisbe emèrit de Solsona, ha traspassat la matinada d’aquest divendres25 de gener als 84 anys d’edat, a causa d’una greu malaltia. Nascut aGranollers, Traserra va ser el bisbe de Solsona des del 2001 fins al 2010,moment en què li va agafar el relleu l’actual bisbe, Mons. Xavier Novell. Elsdarrers anys havia participat activament a la parròquia de Sant Esteve deGranollers, on encara celebrava l’eucaristia, i és per això que el bisbe Novellha decidit que la cerimònia de comiat es farà dissabte 26 de gener a les 4 dela tarda, a la mateixa església parroquial de Sant Esteve. D’altra banda, eldivendres 1 de febrer a les 11 del matí tindrà lloc una missa funeral a lacatedral de Solsona.

Una dècada de compromís i servei al bisbat de Solsona

La trajectòria deJaume Traserra i Cunillera, nascut l’11 de juliol de 1934, va començar a laUniversitat de Barcelona, on es va llicenciar en Filosofia i Dret. Posteriorment,va anar a Roma per doctorar-se en l’especialitat de Dret Canònic a laPontifícia Universitat Gregoriana. L’any 1959 va ser ordenat sacerdot, i vatraslladar-se a l’arquebisbat de Barcelona on va ocupar diversos càrrecs, entreels quals en destaquen el de vicari general i degà del capítol de la catedralde la ciutat. El 1993 va ser nomenat bisbe auxiliar de Barcelona, i finalmentel 2001 va anar a Solsona on va ocupar la seu durant una dècada.

En complir els 75anys, Traserra va enviar la seva renúncia com a bisbe al Vaticà, i després d’unany d’espera, la tardor del 2010 el Sant Pare va nomenar com a substitut Xavier Novell, que era el seu secretari. Catalunya Cristiana i Ràdio Estel d'uneix al dolor i l'esperança després d'aquesta pèrdua.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció