En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

Mor Mons. Jaume Traserra, bisbe emèrit de Solsona

Mons. JaumeTraserra, bisbe emèrit de Solsona, ha traspassat la matinada d’aquest divendres25 de gener als 84 anys d’edat, a causa d’una greu malaltia. Nascut aGranollers,…

25 gener 2019

Redacció

Comparteix

Mons. JaumeTraserra, bisbe emèrit de Solsona, ha traspassat la matinada d’aquest divendres25 de gener als 84 anys d’edat, a causa d’una greu malaltia. Nascut aGranollers, Traserra va ser el bisbe de Solsona des del 2001 fins al 2010,moment en què li va agafar el relleu l’actual bisbe, Mons. Xavier Novell. Elsdarrers anys havia participat activament a la parròquia de Sant Esteve deGranollers, on encara celebrava l’eucaristia, i és per això que el bisbe Novellha decidit que la cerimònia de comiat es farà dissabte 26 de gener a les 4 dela tarda, a la mateixa església parroquial de Sant Esteve. D’altra banda, eldivendres 1 de febrer a les 11 del matí tindrà lloc una missa funeral a lacatedral de Solsona.

Una dècada de compromís i servei al bisbat de Solsona

La trajectòria deJaume Traserra i Cunillera, nascut l’11 de juliol de 1934, va començar a laUniversitat de Barcelona, on es va llicenciar en Filosofia i Dret. Posteriorment,va anar a Roma per doctorar-se en l’especialitat de Dret Canònic a laPontifícia Universitat Gregoriana. L’any 1959 va ser ordenat sacerdot, i vatraslladar-se a l’arquebisbat de Barcelona on va ocupar diversos càrrecs, entreels quals en destaquen el de vicari general i degà del capítol de la catedralde la ciutat. El 1993 va ser nomenat bisbe auxiliar de Barcelona, i finalmentel 2001 va anar a Solsona on va ocupar la seu durant una dècada.

En complir els 75anys, Traserra va enviar la seva renúncia com a bisbe al Vaticà, i després d’unany d’espera, la tardor del 2010 el Sant Pare va nomenar com a substitut Xavier Novell, que era el seu secretari. Catalunya Cristiana i Ràdio Estel d'uneix al dolor i l'esperança després d'aquesta pèrdua.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció