En directe

La Caravana

ESGLÉSIA ESPANYA

Mor Mons. José María Setién, bisbe emèrit de Sant Sebastià

 “Aquesta nit ha mort Mons. Setién, quart bisbe de la diòcesi de Sant Sebastià als 90 anys. El funeral serà dimecres a les 12 del…

10 juliol 2018

Redacció

Comparteix

 “Aquesta nit ha mort Mons. Setién, quart bisbe de la diòcesi de Sant Sebastià als 90 anys. El funeral serà dimecres a les 12 del migdia a la catedral de Sant Sebastià. Descansi en pau.”

Amb aquest tuit la diòcesi de Sant Sebastià donava a conèixer la mort del bisbe emèrit José María Setién Alberro, una de les veus importants de l’Església a Euskadi en els anys més durs del terrorisme d’ETA i que no sempre va ser ben entesa.

Mons. Setién va néixer a Hernani el 18 de març del 1928. Va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Vitòria i a la Universitat Gregoriana de Roma, on es va llicenciar en Sagrada Teologia i va obtenir el doctorat de Dret Canònic.

Va ser ordenat sacerdot el 29 de juny del 1951. L’octubre del 1955 va ser designat professor de Teologia Moral al Seminari de Vitòria i a partir del 1960 va ser professor a la Universitat Pontíficia de Salamanca, tant a la Facultat de Dret Canònic com en la de Teologia, de la qual va ser degà.

A Vitòria va ser director espiritual del Seminari i rector del Col·legi El Salvador, per a vocacions tardanes, a Salamanca. Posteriorment va ser vicari per a la Pastoral de la diòcesi de Santander.

El 26 de setembre del 1972 va ser nomenat bisbe titular de Zama Minor i auxiliar de Sant Sebastià.

Des del 1979 fins al 2000 va ser bisbe de Sant Sebastià, quan va ser rellevat per motius de salut. El 2003 la Diputació Foral de Guipúscoa li va concedir la Medalla d’Or per la tasca feta en pro de la veritat i els drets humans.

A la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de les comissions episcopals per a la Doctrina de la Fe i Pastoral Social.

Més actualitat

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció

POLÍTICA

Jordi Coronas (ERC): "Ara mateix no contemplem l'escenari de formar un tripartit d'esquerres a Barcelona"

El portaveu adjunt d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona assegura en una entrevista a Ràdio Estel que l'acord de pressupostos a Barcelona fa estirar el model del PSC cap al model republicà

21 febrer 2024

Redacció