En directe

La veu dels animals

ESGLÉSIA ESPANYA

Mor Mons. José María Setién, bisbe emèrit de Sant Sebastià

 “Aquesta nit ha mort Mons. Setién, quart bisbe de la diòcesi de Sant Sebastià als 90 anys. El funeral serà dimecres a les 12 del…

10 juliol 2018

Redacció

Comparteix

 “Aquesta nit ha mort Mons. Setién, quart bisbe de la diòcesi de Sant Sebastià als 90 anys. El funeral serà dimecres a les 12 del migdia a la catedral de Sant Sebastià. Descansi en pau.”

Amb aquest tuit la diòcesi de Sant Sebastià donava a conèixer la mort del bisbe emèrit José María Setién Alberro, una de les veus importants de l’Església a Euskadi en els anys més durs del terrorisme d’ETA i que no sempre va ser ben entesa.

Mons. Setién va néixer a Hernani el 18 de març del 1928. Va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Vitòria i a la Universitat Gregoriana de Roma, on es va llicenciar en Sagrada Teologia i va obtenir el doctorat de Dret Canònic.

Va ser ordenat sacerdot el 29 de juny del 1951. L’octubre del 1955 va ser designat professor de Teologia Moral al Seminari de Vitòria i a partir del 1960 va ser professor a la Universitat Pontíficia de Salamanca, tant a la Facultat de Dret Canònic com en la de Teologia, de la qual va ser degà.

A Vitòria va ser director espiritual del Seminari i rector del Col·legi El Salvador, per a vocacions tardanes, a Salamanca. Posteriorment va ser vicari per a la Pastoral de la diòcesi de Santander.

El 26 de setembre del 1972 va ser nomenat bisbe titular de Zama Minor i auxiliar de Sant Sebastià.

Des del 1979 fins al 2000 va ser bisbe de Sant Sebastià, quan va ser rellevat per motius de salut. El 2003 la Diputació Foral de Guipúscoa li va concedir la Medalla d’Or per la tasca feta en pro de la veritat i els drets humans.

A la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de les comissions episcopals per a la Doctrina de la Fe i Pastoral Social.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció