En directe

Vespres

ESGLÉSIA ESPANYA

Mor Mons. José María Setién, bisbe emèrit de Sant Sebastià

 “Aquesta nit ha mort Mons. Setién, quart bisbe de la diòcesi de Sant Sebastià als 90 anys. El funeral serà dimecres a les 12 del…

10 juliol 2018

Redacció

Comparteix

 “Aquesta nit ha mort Mons. Setién, quart bisbe de la diòcesi de Sant Sebastià als 90 anys. El funeral serà dimecres a les 12 del migdia a la catedral de Sant Sebastià. Descansi en pau.”

Amb aquest tuit la diòcesi de Sant Sebastià donava a conèixer la mort del bisbe emèrit José María Setién Alberro, una de les veus importants de l’Església a Euskadi en els anys més durs del terrorisme d’ETA i que no sempre va ser ben entesa.

Mons. Setién va néixer a Hernani el 18 de març del 1928. Va fer els estudis eclesiàstics al Seminari de Vitòria i a la Universitat Gregoriana de Roma, on es va llicenciar en Sagrada Teologia i va obtenir el doctorat de Dret Canònic.

Va ser ordenat sacerdot el 29 de juny del 1951. L’octubre del 1955 va ser designat professor de Teologia Moral al Seminari de Vitòria i a partir del 1960 va ser professor a la Universitat Pontíficia de Salamanca, tant a la Facultat de Dret Canònic com en la de Teologia, de la qual va ser degà.

A Vitòria va ser director espiritual del Seminari i rector del Col·legi El Salvador, per a vocacions tardanes, a Salamanca. Posteriorment va ser vicari per a la Pastoral de la diòcesi de Santander.

El 26 de setembre del 1972 va ser nomenat bisbe titular de Zama Minor i auxiliar de Sant Sebastià.

Des del 1979 fins al 2000 va ser bisbe de Sant Sebastià, quan va ser rellevat per motius de salut. El 2003 la Diputació Foral de Guipúscoa li va concedir la Medalla d’Or per la tasca feta en pro de la veritat i els drets humans.

A la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de les comissions episcopals per a la Doctrina de la Fe i Pastoral Social.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció