En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Mor mossèn Ballarín als 96 anys

Josep Maria Ballarín, conegut popularment com a mossèn Ballarín o mossèn Tronxo, ha mort a dos quarts d'una de la nit d'aquest divendres a l'edat…

18 març 2016

Nació

Comparteix
Josep Maria Ballarín, conegut popularment com a mossèn Ballarín o mossèn Tronxo, ha mort a dos quarts d'una de la nit d'aquest divendres a l'edat de 96 anys, segons informa NacióDigital. El capellà de Gósol ha dit adéu després d'uns dies on la seva salut havia empitjorat.
Ballarín ha acabat la seva vida entre Berga i Gósol, on ha viscut fins al darrer moment. Segons ha explicat a NacióBerguedà fonts properes a la família, el sacerdot ha marxat d'una manera "tranquil·la" i "sense patir". En altres paraules, han dit, com una "llumeta que s'apaga", i totalment conscient del seu final. Un adéu plàcid i harmoniós, després de rebre fa pocs dies l'extremunció.
La capella ardent serà al tanatori de Berga, on es podran visitar les restes del sacerdot a partir de les 10 del matí. La data i hora del funeral a Berga i del seu enterrament a Gòsol es donaran a conèixer en les properes hores.
La seva vida
Josep Maria Ballarín va ser un dels religiosos més coneguts del país per la seva faceta d'escriptor i la presència als mitjans de comunicació. Va néixer a Barcelona el 8 de febrer de 1920. Durant la seva joventut, va participar a la Guerra Civil formant part de la lleva del Biberó. Durant 35 anys, Ballarín va escriure més d'una trentena de llibres, en la seva majoria assaigs sobre religió i catalanitat, però també obres de ficció com Mossèn Tronxo. En aquestes últimes eleccions al Parlament de Catalunya, va tancar la llista de Junts pel Sí a la demarcació de Lleida.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció