En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Mor mossèn Ballarín als 96 anys

Josep Maria Ballarín, conegut popularment com a mossèn Ballarín o mossèn Tronxo, ha mort a dos quarts d'una de la nit d'aquest divendres a l'edat…

18 març 2016

Nació

Comparteix
Josep Maria Ballarín, conegut popularment com a mossèn Ballarín o mossèn Tronxo, ha mort a dos quarts d'una de la nit d'aquest divendres a l'edat de 96 anys, segons informa NacióDigital. El capellà de Gósol ha dit adéu després d'uns dies on la seva salut havia empitjorat.
Ballarín ha acabat la seva vida entre Berga i Gósol, on ha viscut fins al darrer moment. Segons ha explicat a NacióBerguedà fonts properes a la família, el sacerdot ha marxat d'una manera "tranquil·la" i "sense patir". En altres paraules, han dit, com una "llumeta que s'apaga", i totalment conscient del seu final. Un adéu plàcid i harmoniós, després de rebre fa pocs dies l'extremunció.
La capella ardent serà al tanatori de Berga, on es podran visitar les restes del sacerdot a partir de les 10 del matí. La data i hora del funeral a Berga i del seu enterrament a Gòsol es donaran a conèixer en les properes hores.
La seva vida
Josep Maria Ballarín va ser un dels religiosos més coneguts del país per la seva faceta d'escriptor i la presència als mitjans de comunicació. Va néixer a Barcelona el 8 de febrer de 1920. Durant la seva joventut, va participar a la Guerra Civil formant part de la lleva del Biberó. Durant 35 anys, Ballarín va escriure més d'una trentena de llibres, en la seva majoria assaigs sobre religió i catalanitat, però també obres de ficció com Mossèn Tronxo. En aquestes últimes eleccions al Parlament de Catalunya, va tancar la llista de Junts pel Sí a la demarcació de Lleida.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció