En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

"Necessitem més sacerdots joves"

L'Església, com també d'alguna manera tota la societat, celebrava ahir el dia del Seminari, coincidint amb el diumenge més proper a la festa de Sant…

18 març 2019

Redacció

Comparteix

L'Església, com també d'alguna manera tota la societat, celebrava ahir el dia del Seminari, coincidint amb el diumenge més proper a la festa de Sant Josep. Aquest any  la jornada té com a lema "El Seminari, missió de tots". Es tracta d'un dia de sensibil·lització en què es demana als creients pregària, i dins de les seves possibilitats, ajuda econòmica en una col·lecta especial a les esglésies. D'aquesta manera, invertir en formació és una necessitat i també una prioritat per als crsitians. A Catalunya funcionen actualment tres seminaris, que són el Seminari Conciliar de Barcelona, el de la Diècesi de Terrassa, situat a Valldoreix, i l'Interdiocesà, que acull a la capital catalana estudiants de totes les diòcesis de la Tarraconenese. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n'hem parlat amb el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau. "És un dia de festa gran i el que busquem és que hi hagi fraternitat i solidaritat entre els assistents. Fem una jornada de portes obertes, majoritàriament ens visiten famílies, grups parroquials i mols joves. A la nit fem un sopar. Sempre fem aquesta jornada seminarista el dia de Sant Josep però com que habitualment cau en dia feiner, ho celebrem el diumenge anterior.""Ens agradaria que les noves generacions de joves que pugen accedissin al clergat de l'Església, per seguir amb la missió que Déu ens ha encomanat". De cara a demà, està previst que els tres seminaris, el de Barcelona, el de Terrassa i l'Interdiocesà, disputin un torneig de futbol.

Una pinzellada als atemptats de Nova Zelanda i a les curiositats de la llengua catalana
Al programa també s'ha parlat de l'atac terrorista a dues mesquites musulmanes a la localitat de Chistchurch amb Jordi Sardà, historiador i membre del Concili Carlemany. Amb Daniel Ruiz Trillo, professor de català de l'institut Angeleta Ferrer de Sant Cugat del Vallès, en l'espai Truc Curt, hem descobert coses noves sobre la llengua catalana.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció