En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Necessitem més sacerdots joves"

L'Església, com també d'alguna manera tota la societat, celebrava ahir el dia del Seminari, coincidint amb el diumenge més proper a la festa de Sant…

18 març 2019

Redacció

Comparteix

L'Església, com també d'alguna manera tota la societat, celebrava ahir el dia del Seminari, coincidint amb el diumenge més proper a la festa de Sant Josep. Aquest any  la jornada té com a lema "El Seminari, missió de tots". Es tracta d'un dia de sensibil·lització en què es demana als creients pregària, i dins de les seves possibilitats, ajuda econòmica en una col·lecta especial a les esglésies. D'aquesta manera, invertir en formació és una necessitat i també una prioritat per als crsitians. A Catalunya funcionen actualment tres seminaris, que són el Seminari Conciliar de Barcelona, el de la Diècesi de Terrassa, situat a Valldoreix, i l'Interdiocesà, que acull a la capital catalana estudiants de totes les diòcesis de la Tarraconenese. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n'hem parlat amb el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau. "És un dia de festa gran i el que busquem és que hi hagi fraternitat i solidaritat entre els assistents. Fem una jornada de portes obertes, majoritàriament ens visiten famílies, grups parroquials i mols joves. A la nit fem un sopar. Sempre fem aquesta jornada seminarista el dia de Sant Josep però com que habitualment cau en dia feiner, ho celebrem el diumenge anterior.""Ens agradaria que les noves generacions de joves que pugen accedissin al clergat de l'Església, per seguir amb la missió que Déu ens ha encomanat". De cara a demà, està previst que els tres seminaris, el de Barcelona, el de Terrassa i l'Interdiocesà, disputin un torneig de futbol.

Una pinzellada als atemptats de Nova Zelanda i a les curiositats de la llengua catalana
Al programa també s'ha parlat de l'atac terrorista a dues mesquites musulmanes a la localitat de Chistchurch amb Jordi Sardà, historiador i membre del Concili Carlemany. Amb Daniel Ruiz Trillo, professor de català de l'institut Angeleta Ferrer de Sant Cugat del Vallès, en l'espai Truc Curt, hem descobert coses noves sobre la llengua catalana.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció