En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"Necessitem més sacerdots joves"

L'Església, com també d'alguna manera tota la societat, celebrava ahir el dia del Seminari, coincidint amb el diumenge més proper a la festa de Sant…

18 març 2019

Redacció

Comparteix

L'Església, com també d'alguna manera tota la societat, celebrava ahir el dia del Seminari, coincidint amb el diumenge més proper a la festa de Sant Josep. Aquest any  la jornada té com a lema "El Seminari, missió de tots". Es tracta d'un dia de sensibil·lització en què es demana als creients pregària, i dins de les seves possibilitats, ajuda econòmica en una col·lecta especial a les esglésies. D'aquesta manera, invertir en formació és una necessitat i també una prioritat per als crsitians. A Catalunya funcionen actualment tres seminaris, que són el Seminari Conciliar de Barcelona, el de la Diècesi de Terrassa, situat a Valldoreix, i l'Interdiocesà, que acull a la capital catalana estudiants de totes les diòcesis de la Tarraconenese. Al programa A Primera Hora de Ràdio Estel n'hem parlat amb el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau. "És un dia de festa gran i el que busquem és que hi hagi fraternitat i solidaritat entre els assistents. Fem una jornada de portes obertes, majoritàriament ens visiten famílies, grups parroquials i mols joves. A la nit fem un sopar. Sempre fem aquesta jornada seminarista el dia de Sant Josep però com que habitualment cau en dia feiner, ho celebrem el diumenge anterior.""Ens agradaria que les noves generacions de joves que pugen accedissin al clergat de l'Església, per seguir amb la missió que Déu ens ha encomanat". De cara a demà, està previst que els tres seminaris, el de Barcelona, el de Terrassa i l'Interdiocesà, disputin un torneig de futbol.

Una pinzellada als atemptats de Nova Zelanda i a les curiositats de la llengua catalana
Al programa també s'ha parlat de l'atac terrorista a dues mesquites musulmanes a la localitat de Chistchurch amb Jordi Sardà, historiador i membre del Concili Carlemany. Amb Daniel Ruiz Trillo, professor de català de l'institut Angeleta Ferrer de Sant Cugat del Vallès, en l'espai Truc Curt, hem descobert coses noves sobre la llengua catalana.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció