En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

'Nedar contracorrent', travessia per l'estret de Gibraltar i altres activitats per ajudar a investigar contra el càncer

Carlos Romero, un nedador aficionat amb gran dinamisme, ha ideat un projecte anomenat Nedar contracorrent, amb la implicació de l'associació solidària Tot suma i de l'Ajuntament…

2 juny 2015

Redacció

Comparteix
Carlos Romero, un nedador aficionat amb gran dinamisme, ha ideat un projecte anomenat Nedar contracorrent, amb la implicació de l'associació solidària Tot suma i de l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires. La iniciativa Nedar contracorrent preveu una travessia per l'estret de Gibraltar amb finalitats solidàries, amb el jove voluntari que vol fer visible l'acció. Benito Iglesias, president de Tot Suma, Mercè Fernández Soto, col·laboradora i fundadora de l'entitat, Carlos Romero, el protagonista de la nedada, i Sarah Shearwood, responsable de Comunicació de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, han explicat el projecte el dimarts 2 de juny a la Fórmula Estel, de Ràdio Estel.
Tots els diners recollits seran ingressats en un compte de l'Institut de Recerca Biomèdica. Mercè Fernández ha aclarit que l'associació Tot Suma "s'ha unit a un projecte on el protagonisme és per a Carlos Romero". Per la seva banda, Sarah Shearwood ha situat la iniciativa "en una conversa amb el nedador", que és veí seu, i que "ha tingut una gran sensibilitat perquè l'institut pugui seguir amb la seva investigació biomèdica". Es pot trobar tota la informació sobre donatius i activitats en el web de Nedar contracorrent
Benito Iglesias ha destacat que, "en el cas de Tot Suma, el projecte es va gestar gràcies a una cadena d'esdeveniments". Després d'aclarir que l'entitat es dedica "a projectes solidaris de proximitat", ha afegit que "Tot Suma vol atendre necessitats socials en què es puguin implicar molta gent". Iglesias ha recordat que "la primera activitat del projecte Nedar contracorrent ha estat una festa recentment organitzada, amb música dels anys 80 i 90".
Carlos Romero ha explicat que "el dia de la travessia nedant no està marcat, tot i que està previst per a la segona quinzena de setembre". El nedador ha comentat que "hi haurà un equip de suport, amb personal mèdic, tot gestionat amb l'ajuda d'una associació andalusa que coordina tots els protocols a una banda i l'altra de l'estret de Gibraltar". Romero ha fet una crida a la participació popular amb donatius, a través de la web i de la participació en diverses activitats, "entre elles una nedada popular aquest dissabte, 6 de juny, en una piscina de Sant Esteve Sesrovires, per despertar la consciència i la sensibilització davant el fet que la investigació contra el càncer és molt important".
Es pot escoltar aquí (minut 28'15") tota la conversa amb els promotors de Nedar contracorrent.

Més actualitat

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció