En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Neix Petit Fragmenta, nova proposta infantil "amb històries de diverses cultures que es relacionen amb la vida"

Fragmenta Editorial acaba de posar en marxa una nova col·lecció infantil, amb el nom de Petit Fragmenta, per fomentar l'explicació de contes i la narració…

1 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Fragmenta Editorial acaba de posar en marxa una nova col·lecció infantil, amb el nom de Petit Fragmenta, per fomentar l'explicació de contes i la narració d'històries amb grans missatges. L'editorial Fragmenta, nascuda l'any 2007 de la mà d'Ignasi Moreta i Inês Castel-Branco, publica llibres sobre temàtica religiosa des d'una visió no confessional, des de la diversitat. La responsable de la nova col·lecció infantil, Inês Castel-Branco, ha definit la proposta aquest dimarts, en una entrevista a Ràdio Estel, com "un material de gran format, amb bones il·lustracions, que ofereixen històries de diverses cultures, amb una guia de lectura que permet pares i educadors ajudar els infants i relacionar els temes amb la vida".
Històries de Nasrudín (recull de contes d'aquest savi de la cultura turca i sufí), Respira (que planteja el tema del diàleg entre una mare i un nen que no pot dormir) i Funàmbulus (un conte contemporani a partir de la metàfora de caminar per la vida sobre una corda) són els tres primers contes publicats per Petit Fragmenta. Castel-Branco ha explicat que "tots els llibres, amb la mateixa idea, poden tenir diferents components, històrics, artístics, creatius i d'altres dimensions"
La col·lecció es vol ampliar amb nous treballs il·lustrats. Inês Castel-Branco ha destacat que "no hi manquen ni idees ni públic, que ha acollit molt bé els primers llibres infantils", i ha anunciat que "un dels projectes per als propers mesos és sobre Ramon Llull, coincidint amb l'any dedicat a aquest savi mallorquí, mestre del diàleg interreligiós ja ara fa 700 anys". La responsable de Petit Fragmenta ha recordat que, de fet, la col·lecció "vol fomentar temes de gran actualitat, com és el cas del diàleg i la concòrdia entre les religions".  El nou projecte infantil publicarà contes en català, en castellà i en portuguès, llengua materna de la seva responsable i un canal que pot obrir nous horitzons de futur a Fragmenta.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 29'30")tota l'entrevista a Inês Castel-Branco.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció