En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Neix Petit Fragmenta, nova proposta infantil "amb històries de diverses cultures que es relacionen amb la vida"

Fragmenta Editorial acaba de posar en marxa una nova col·lecció infantil, amb el nom de Petit Fragmenta, per fomentar l'explicació de contes i la narració…

1 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Fragmenta Editorial acaba de posar en marxa una nova col·lecció infantil, amb el nom de Petit Fragmenta, per fomentar l'explicació de contes i la narració d'històries amb grans missatges. L'editorial Fragmenta, nascuda l'any 2007 de la mà d'Ignasi Moreta i Inês Castel-Branco, publica llibres sobre temàtica religiosa des d'una visió no confessional, des de la diversitat. La responsable de la nova col·lecció infantil, Inês Castel-Branco, ha definit la proposta aquest dimarts, en una entrevista a Ràdio Estel, com "un material de gran format, amb bones il·lustracions, que ofereixen històries de diverses cultures, amb una guia de lectura que permet pares i educadors ajudar els infants i relacionar els temes amb la vida".
Històries de Nasrudín (recull de contes d'aquest savi de la cultura turca i sufí), Respira (que planteja el tema del diàleg entre una mare i un nen que no pot dormir) i Funàmbulus (un conte contemporani a partir de la metàfora de caminar per la vida sobre una corda) són els tres primers contes publicats per Petit Fragmenta. Castel-Branco ha explicat que "tots els llibres, amb la mateixa idea, poden tenir diferents components, històrics, artístics, creatius i d'altres dimensions"
La col·lecció es vol ampliar amb nous treballs il·lustrats. Inês Castel-Branco ha destacat que "no hi manquen ni idees ni públic, que ha acollit molt bé els primers llibres infantils", i ha anunciat que "un dels projectes per als propers mesos és sobre Ramon Llull, coincidint amb l'any dedicat a aquest savi mallorquí, mestre del diàleg interreligiós ja ara fa 700 anys". La responsable de Petit Fragmenta ha recordat que, de fet, la col·lecció "vol fomentar temes de gran actualitat, com és el cas del diàleg i la concòrdia entre les religions".  El nou projecte infantil publicarà contes en català, en castellà i en portuguès, llengua materna de la seva responsable i un canal que pot obrir nous horitzons de futur a Fragmenta.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 29'30")tota l'entrevista a Inês Castel-Branco.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció