En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Neix Petit Fragmenta, nova proposta infantil "amb històries de diverses cultures que es relacionen amb la vida"

Fragmenta Editorial acaba de posar en marxa una nova col·lecció infantil, amb el nom de Petit Fragmenta, per fomentar l'explicació de contes i la narració…

1 desembre 2015

Redacció

Comparteix
Fragmenta Editorial acaba de posar en marxa una nova col·lecció infantil, amb el nom de Petit Fragmenta, per fomentar l'explicació de contes i la narració d'històries amb grans missatges. L'editorial Fragmenta, nascuda l'any 2007 de la mà d'Ignasi Moreta i Inês Castel-Branco, publica llibres sobre temàtica religiosa des d'una visió no confessional, des de la diversitat. La responsable de la nova col·lecció infantil, Inês Castel-Branco, ha definit la proposta aquest dimarts, en una entrevista a Ràdio Estel, com "un material de gran format, amb bones il·lustracions, que ofereixen històries de diverses cultures, amb una guia de lectura que permet pares i educadors ajudar els infants i relacionar els temes amb la vida".
Històries de Nasrudín (recull de contes d'aquest savi de la cultura turca i sufí), Respira (que planteja el tema del diàleg entre una mare i un nen que no pot dormir) i Funàmbulus (un conte contemporani a partir de la metàfora de caminar per la vida sobre una corda) són els tres primers contes publicats per Petit Fragmenta. Castel-Branco ha explicat que "tots els llibres, amb la mateixa idea, poden tenir diferents components, històrics, artístics, creatius i d'altres dimensions"
La col·lecció es vol ampliar amb nous treballs il·lustrats. Inês Castel-Branco ha destacat que "no hi manquen ni idees ni públic, que ha acollit molt bé els primers llibres infantils", i ha anunciat que "un dels projectes per als propers mesos és sobre Ramon Llull, coincidint amb l'any dedicat a aquest savi mallorquí, mestre del diàleg interreligiós ja ara fa 700 anys". La responsable de Petit Fragmenta ha recordat que, de fet, la col·lecció "vol fomentar temes de gran actualitat, com és el cas del diàleg i la concòrdia entre les religions".  El nou projecte infantil publicarà contes en català, en castellà i en portuguès, llengua materna de la seva responsable i un canal que pot obrir nous horitzons de futur a Fragmenta.
Es pot escoltar AQUÍ (minut 29'30")tota l'entrevista a Inês Castel-Branco.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció