En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

Nina: "No podem fer musicals per fer calaix"

Descobrim els projectes actuals de Nina, cantant, actriu i exdirectora de l'acadèmia d'Operación Triunfo, ara que la seva acadèmia especialitzada en veu fa 10 anys

17 gener 2024

Redacció

Comparteix

Nina reconeix que "alguna cosa no funciona bé amb els musicals" i desvincula la seva creació de la rendibilitat. "No podem pretendre fer musicals per fer calaix", ha dit en una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel. La cantant, actriu i exdirectora de l'acadèmia d'Operación Triunfo considera, però, que "hem de fer títols bons per apropar els musicals al gran públic". "No sempre en tot el que fas has de buscar la rendibilitat", diu. I aventura: "Alguna fórmula ha d'haver per apropar els grans títols al gran públic i no només els comercials".

De moment, ella té pensat un pòdcast sobre el tema que encara no pot portar a terme per manca de temps.

Nina a Ràdio Estel el 17 de gener de 2023

10 anys de Nina Academia, 10 anys de rehabilitar la veu

Arran dels 10 anys de funcionament de Nina Academia, el centre que va crear per rehabilitar la veu, Nina ha explicat a Joan Trias tots els seus projectes. I és s'ha format molt en la veu, fent un màster d'investigació clínica i especialitzant-se en logopèdia, una faceta seva més desconeguda que les altres. "Soc logopeda i ajudo a la rehabilitació de la veu de persones amb malalties neurològiques que afecten a la veu i la comunicació". De fet, l'artista tracta malalts d'esclerosi lateral amiotròfica i els acompanya "en aquesta transició i viatge sense retorn a la no comunicació".

"Acompanyo a persones amb malalties neurològiques amb afectació de la veu en el viatge sense retorn a la no comunicació"

No va ser OT el detonant per crear Nina Acadèmia, i tot i que no li agrada parlar de la seva trajectòria, ha qualificat el seu pas per OT com a una etapa de la qual no renegarà mai. "Va ser un regal". Ella conserva intacta l'energia, que ara l'inverteix a fer classes. "La vida real està en una aula", diu, posant el focus en l'esforç i la formació. "No trobaràs el coneixement a cop de clic".

"M'agradaria tornar a 'Mamma Mia!'"

Nina va protagonitzar més de 2.000 funcions del musical Mamma Mia! fent el paper de Donna, la mare de Sophie. Va ser la comèdia musical amb més impacte que ha fet, i, ho reconeix, també té energia de sobres per pujar de nou a un escenari i actuar tantes vegades o més. "M'ho proposen ara i tornaria a fer Mamma mia!".

Però tornem a l'actualitat, perquè Nina ha explicat a La Caravana el funcionament de la discogràfica que ha engegat (Nina Academia Music) per invertir en veus que creu que ho valen i ajudar-les a créixer. És el cas de la d'Abril Pastor, que fa un mes va publicar el seu single 'Esperando primaveras'. Entrevista amb sorpresa inclosa. Escolta-la!

Nina: "No poder fer musicals per fer calaix"

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024