En directe

Vespres

PROGRAMES

"Ningú no ha vist Oriol Junqueras amb una pistola a la mà"

Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Carles Armengol, president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu…

5 novembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Joan Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma, i Carles Armengol, president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat i pedagog, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, la petició de penes de la Fiscalia dins la causa del procés independentista: 25 anys per a Oriol Junqueras i 16 per als exconsellers empresonats, tots per rebel·lió i també acusats de malversació, mentre l’Advocacia de l’Estat demana penes més baixes, 12 per a Junqueras i 11 per als exconsellers, en aquest cas per sedició, malversació i desobediència greu. Armengol ha destacat que "la qualificació dels possibles delictes, segons una gran majoria d'especialistes en dret, ja és desproporcionada a la vista de tothom". En aquesta línia, ha afegit que "la sentència que va complir Tejero va ser 13 anys", i que "ningú no ha vist Oriol Junqueras amb una pistola a la mà ni els Jordis amb una metralleta disparant ni al Congrés dels Diputats, ni al Parlament de Catalunya ni enlloc".
En un altre moment, Carles Armengol ha pronosticat que "el tema no quedarà tancat en una sentència, sinó que durarà políticament i judicialment". Per la seva banda, Pérez Francesch ha lamentat que "aquest procés judicial té coses peculiars, com és el fet que s'intenti jutjar una rebel·lió sense el cap, que seria Carles Puigdemont". També ha criticat "l'ús excessiu de la presó provisional", i ha assegurat que aquest i altres fets "posen en qüestió el mateix Estat de dret". Aquest pronunciament de les acusacions se suma a la petició feta per la Fiscalia per a Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell: 17 anys de presó i d’inhabilitació absoluta per rebel·lió.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 5 de novembre.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció