En directe

Vespres

MEDICINA

Sense categoria

"No crec que cap canvi de govern aturi o no posi en marxa la llei de l’oblit oncològic"

L'Associació contra el Càncer a Barcelona remarca que moltes empreses no adeqüen la reincorporació progressiva a la feina de una persona que ha superat un càncer

5 juny 2023

Redacció

Comparteix

La convocatòria inesperada d'eleccions generals al 23 de juliol ha portat que moltes lleis que s'havien d'aprovar en els dies vinents s'hagin de deixar al calaix fins a la constitució d'un nou govern espanyol. Una d'aquestes lleis és la de l'oblit oncològic que garanteix que les persones que fa més de cinc anys que han superat un càncer, sense recaigudes, no siguin discriminades a l'hora de contractar una assegurança o demanar un préstec. Aquesta llei havia de ser aprovada el 6 de juny.

Escovilló per prendre's la mostra per a la detecció del virus del papil·loma humà (VPH), en una prova pilot per a un nou programa de detecció precoç del càncer de coll d'úter | ACN

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la coordinadora de programes i serveis de l'Associació contra el Càncer (AECC) a Barcelona, Teresa López-Fando, s'ha mostrat confiada en el fet que el nou govern doni llum verda a la llei. "El càncer és una matèria que uneix i no patim perquè no sigui aprovada, però ens preocupa que quedi a la cua de les primeres coses que ha d'aprovar el nou govern", ha apuntat.

En aquest sentit, la psicooncòloga de l'AECC ha explicat que el 2,2% de la població espanyola ha patit o superat un càncer i que, moltes vegades, quan aquestes persones han de fer una entrevista de feina o demanar una assegurança de vida o una hipoteca al banc, han de comunicar-ho sempre. "Una societat que no valora un procés d'aprenentatge com el que fa una persona a qui se li diagnostica un càncer, que ha de passar per una crisi de valors i fer una reflexió amb una malaltia que et pot suposar la mort, és una societat abocada a la falta d'empatia", ha afegit la coordinadora.

D'altra banda, també ha remarcat que moltes empreses no adeqüen la reincorporació progressiva a la feina a una persona que ha superat una malaltia oncològica. "Patir o superar un càncer fa que la gent arrossegui una motxilla que afecta en moltes petites coses", ha sentenciat López-Fando.

"Patir o superar un càncer fa que la gent arrossegui una motxilla que afecta en moltes petites coses"

Entrevista a Teresa López-Fando, coordinadora de programes i serveis de l'Associació contra el Càncer a Barcelona

0:00 / 0:00

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024