En directe

La Caravana

PROGRAMES

"No es pot barrejar tanta emotivitat quan l'Estat no cedirà"

Lluís Foix, el responsable de l'Àrea de Defensa del PDeCAT Toni Florido i el diputat de Ciutadans al Parlament Manuel Rodríguez de l'Hôtellerie de Fallois han analitzat aquest…

14 desembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Foix, el responsable de l'Àrea de Defensa del PDeCAT Toni Florido i el diputat de Ciutadans al Parlament Manuel Rodríguez de l'Hôtellerie de Fallois han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política i social a Catalunya, que es troba sense millores ni esperances de solució visibles, davant realitats com ara la vaga de fam dels dirigents independentistes empresonats Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Foix ha situat les claus del moment actual "en la incertesa i la improvisació, perquè hi ha una dificultat extrema entre els governs de Catalunya i Espanya, a la qual s'han afegit les vagues de fam, que són un factor meritori perquè els qui la fan per una causa que consideren justa mereixen tot el respecte, però també hi ha independentistes que la veuen innecessària, com és el cas de Joan Tardà, d'Esquerra Republicana". En aquesta línia, ha criticat que "es barregi tanta emotivitat quan l'Estat no cedirà per molt que es pressioni el Tribunal Constitucional". Sobre la celebració del Consell de Ministres, ha recordat que "la política no és la confrontació, entre uns que diuen que és una provocació i no es farà a Barcelona i altres que no es pot impedir, sinó preocupar-se pels problemes dels ciutadans".
Per la seva banda, Toni Florido s'ha mostrat "d'acord amb la crítica al Consell de Ministres a Barcelona, perquè pretén normalitzar una situació política que és anormal, perquè hi ha vagues de fam i polítics a la presó, alguns d'ells candidats a president de la Generalitat i diputats". El militant del PDeCAT ha denunciat que, en el procés judicial, "no hi ha garanties mínimes que donen motius perquè els ciutadans mostrin el seu descontentament divendres vinent". Manuel Rodríguez, en canvi, ha dit que "el primer que han de fer els partits independentistes és assumir la realitat, en què hi ha un marc legal i constitucional que es van saltar els dies 6 i 7 de setembre de 2017, i ells sabien que allò tindria unes conseqüències jurídiques". En un altre moment, ha apuntat que "la vaga de fam és una decisió personal de cadascú que no ha de servir per tenir impunitat, perquè el procés judicial té els seus temps".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 14 de desembre.
Quan s’acosta el primer aniversari de les eleccions al Parlament, convocades per Mariano Rajoy en aplicació de l’article 155, sembla que la millora que va representar inicialment l’arribada de Pedro Sánchez al govern espanyol, coincidint amb la formació d’un nou executiu a Catalunya i la recuperació de les institucions intervingudes, no ha donat resultats significatius. Tot això mentre segueix llunyana la possibilitat que Esquerra i el PDECat donin suport als Pressupostos de l’Estat que Pedro Sánchez presentarà al gener al Congrés.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció