En directe

Temps de benestar

PROGRAMES

"No es pot barrejar tanta emotivitat quan l'Estat no cedirà"

Lluís Foix, el responsable de l'Àrea de Defensa del PDeCAT Toni Florido i el diputat de Ciutadans al Parlament Manuel Rodríguez de l'Hôtellerie de Fallois han analitzat aquest…

14 desembre 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix
Lluís Foix, el responsable de l'Àrea de Defensa del PDeCAT Toni Florido i el diputat de Ciutadans al Parlament Manuel Rodríguez de l'Hôtellerie de Fallois han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política i social a Catalunya, que es troba sense millores ni esperances de solució visibles, davant realitats com ara la vaga de fam dels dirigents independentistes empresonats Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Foix ha situat les claus del moment actual "en la incertesa i la improvisació, perquè hi ha una dificultat extrema entre els governs de Catalunya i Espanya, a la qual s'han afegit les vagues de fam, que són un factor meritori perquè els qui la fan per una causa que consideren justa mereixen tot el respecte, però també hi ha independentistes que la veuen innecessària, com és el cas de Joan Tardà, d'Esquerra Republicana". En aquesta línia, ha criticat que "es barregi tanta emotivitat quan l'Estat no cedirà per molt que es pressioni el Tribunal Constitucional". Sobre la celebració del Consell de Ministres, ha recordat que "la política no és la confrontació, entre uns que diuen que és una provocació i no es farà a Barcelona i altres que no es pot impedir, sinó preocupar-se pels problemes dels ciutadans".
Per la seva banda, Toni Florido s'ha mostrat "d'acord amb la crítica al Consell de Ministres a Barcelona, perquè pretén normalitzar una situació política que és anormal, perquè hi ha vagues de fam i polítics a la presó, alguns d'ells candidats a president de la Generalitat i diputats". El militant del PDeCAT ha denunciat que, en el procés judicial, "no hi ha garanties mínimes que donen motius perquè els ciutadans mostrin el seu descontentament divendres vinent". Manuel Rodríguez, en canvi, ha dit que "el primer que han de fer els partits independentistes és assumir la realitat, en què hi ha un marc legal i constitucional que es van saltar els dies 6 i 7 de setembre de 2017, i ells sabien que allò tindria unes conseqüències jurídiques". En un altre moment, ha apuntat que "la vaga de fam és una decisió personal de cadascú que no ha de servir per tenir impunitat, perquè el procés judicial té els seus temps".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 14 de desembre.
Quan s’acosta el primer aniversari de les eleccions al Parlament, convocades per Mariano Rajoy en aplicació de l’article 155, sembla que la millora que va representar inicialment l’arribada de Pedro Sánchez al govern espanyol, coincidint amb la formació d’un nou executiu a Catalunya i la recuperació de les institucions intervingudes, no ha donat resultats significatius. Tot això mentre segueix llunyana la possibilitat que Esquerra i el PDECat donin suport als Pressupostos de l’Estat que Pedro Sánchez presentarà al gener al Congrés.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció