En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"No veia gran entusiasme de portar l'AEM a un territori que potser s’independitzava"

Bon dia! Aquest dimarts el director de la Fundació Institut Català de Farmacologia, centre col·laborador de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Joan-Ramon Laporte, ha…

21 novembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Bon dia! Aquest dimarts el director de la Fundació Institut Català de Farmacologia, centre col·laborador de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Joan-Ramon Laporte, ha valorat la decisió que Barcelona s’hagi quedat sense l’Agencia Europea de Medicaments, que se’n va a Amsterdam. Ho ha fet en la 1a hora de la Fórmula Estel, la nostra hora informativa.
Laporte ha explicat que l’EMA és “l’organisme de la UE que evalua els medicaments per si autoritza la seva comercialització o si els retira del mercat si no té els efectes desitjats”. El director de la Fundació Institut Català de Farmacologia era molt escèptic amb la candidatura: “La vigília i 4 mesos abans ja vaig dir que no m’ho creia”. A RàdioEstel ha explicat els motius: “Si hi ha un procés com el que hi havia a Catalunya, no veia jo un gran entusiasme natural de portar una agència a un territori que volia fer un referèndum i que potser s’independitzava”.
Joan-Ramon Laporte ha apuntat dos factors decisius: "El fet que l'1 d'octubre tota Europa veiés la violència al carrer ha influit molt”, ha dit, i també: “La candidatura de Barcelona estava auspiciada pels laboratoris farmaceutics. Això a Europa fa molt efecte. El regulat no pot dir on vol que sigui el regulador”.
Al Comentari d’Actualitat, Daniel Vilaró, d’Amnistia Internacional, ha parlat de l’estudi d’aquesta organització sobre l’assetjament sexual a dones per Internet, i de l’ús de tàsers per part de Mossos d’Esquadra de Girona: "El 75% de les dones que han patit aquests abusos a les xarxes han canviat la seva manera d'usar Internet. Internet està deixant de ser una plataforma segura per les persones. Què volem que sigui Internet? Un lloc tan tòxic com fins ara?". Daniel Vilaró també ha presentat la seva visió de l’ús de pistoles electríques: "Els tàsers funcionen com alternativa a l'arma de foc, poden ser lesives i fins i tot letals si la persona té cardiopatia o ha consumit substàncies estupefaents. Tot i que s'han introduit mesures molt positives, encara pensem que no hi ha garanties per respectar els drets humans. Les entitats hem desaconsellat l'ús dels tàsers. Esperem que no haguem de lamentar una desgràcia”.
El primer Pensament del dia arriba de dilluns a divendres a les 8 del matí. Aquest dimarts ens l’ha servit Maria Jose Garcia San Pedro, professora d’Universitat de pedagogia i cooperadora salesiana. I Fra Valentí Serra ha explicat que cal identificar els bolets, a la secció dels dimarts Remeis de Frare
Recupera la 1a hora de la FE d'aquest dimarts 21 de novembre

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció