En directe

Camins

RÀDIO ESTEL

"No veia gran entusiasme de portar l'AEM a un territori que potser s’independitzava"

Bon dia! Aquest dimarts el director de la Fundació Institut Català de Farmacologia, centre col·laborador de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Joan-Ramon Laporte, ha…

21 novembre 2017

@BorjaDeMaria

Comparteix
Bon dia! Aquest dimarts el director de la Fundació Institut Català de Farmacologia, centre col·laborador de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Joan-Ramon Laporte, ha valorat la decisió que Barcelona s’hagi quedat sense l’Agencia Europea de Medicaments, que se’n va a Amsterdam. Ho ha fet en la 1a hora de la Fórmula Estel, la nostra hora informativa.
Laporte ha explicat que l’EMA és “l’organisme de la UE que evalua els medicaments per si autoritza la seva comercialització o si els retira del mercat si no té els efectes desitjats”. El director de la Fundació Institut Català de Farmacologia era molt escèptic amb la candidatura: “La vigília i 4 mesos abans ja vaig dir que no m’ho creia”. A RàdioEstel ha explicat els motius: “Si hi ha un procés com el que hi havia a Catalunya, no veia jo un gran entusiasme natural de portar una agència a un territori que volia fer un referèndum i que potser s’independitzava”.
Joan-Ramon Laporte ha apuntat dos factors decisius: "El fet que l'1 d'octubre tota Europa veiés la violència al carrer ha influit molt”, ha dit, i també: “La candidatura de Barcelona estava auspiciada pels laboratoris farmaceutics. Això a Europa fa molt efecte. El regulat no pot dir on vol que sigui el regulador”.
Al Comentari d’Actualitat, Daniel Vilaró, d’Amnistia Internacional, ha parlat de l’estudi d’aquesta organització sobre l’assetjament sexual a dones per Internet, i de l’ús de tàsers per part de Mossos d’Esquadra de Girona: "El 75% de les dones que han patit aquests abusos a les xarxes han canviat la seva manera d'usar Internet. Internet està deixant de ser una plataforma segura per les persones. Què volem que sigui Internet? Un lloc tan tòxic com fins ara?". Daniel Vilaró també ha presentat la seva visió de l’ús de pistoles electríques: "Els tàsers funcionen com alternativa a l'arma de foc, poden ser lesives i fins i tot letals si la persona té cardiopatia o ha consumit substàncies estupefaents. Tot i que s'han introduit mesures molt positives, encara pensem que no hi ha garanties per respectar els drets humans. Les entitats hem desaconsellat l'ús dels tàsers. Esperem que no haguem de lamentar una desgràcia”.
El primer Pensament del dia arriba de dilluns a divendres a les 8 del matí. Aquest dimarts ens l’ha servit Maria Jose Garcia San Pedro, professora d’Universitat de pedagogia i cooperadora salesiana. I Fra Valentí Serra ha explicat que cal identificar els bolets, a la secció dels dimarts Remeis de Frare
Recupera la 1a hora de la FE d'aquest dimarts 21 de novembre

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció