En directe

Fórmula Estel

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

Comparteix
Pla general de la plaça Major de Prades plena de persones concentrades contra l'homofòbia, amb la bandera LGTBI penjada en primer terme a l'Ajuntament. Imatge del 30 de juliol del 2020 / ACN

Coincidint amb el dia Internacional contra la LGTBI fòbia, el president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, denuncia que l'administració només ha donat resposta "al 2% de casos que atén la Generalitat". En una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel, Rodríguez lamenta que l'administració "no fa tot el que hauria de fer" quan reben un cas de discriminació contra una persona del col·lectiu. "Agafen les dades, però no dona resposta", lamenta. Amb tot, creu que s'ha de treballar amb expedients que tinguin com a resultat una sanció administrativa.

"S'ha notat la coordinació amb mossos d'esquadra"

L'Observatori assegura que es coordina "perfectament" amb els Mossos d'Esquadra quan reben un cas de discriminació. "Treballem estretament i en els darrers anys s'ha notat", explica el president de l'entitat. El cos policial els deriva l'atenció psicosocial i des de l'entitat coordinen els casos perquè els agents puguin identificar els agressors.

Rodríguez es mostra preocupat per l'augment de discriminacions a través de les xarxes socials, sobretot TwitterTik Tok. "Cal evitar que els adolescents, impactats per l'odi a les xarxes, actuin sobretot contra les dones trans". Per tot plegat, creu que s'hauria de controlar. "Cal regular aquest odi, tant en l'àmbit estatal com fiscal. Ser contundents i denunciar tot l'odi que es dona a les xarxes socials", remarca.

"Cal regular l'odi a les xarxes"

Diversos actes coincidint amb el 17 de maig

Aquesta tarda, l'Observatori ha organitzat diverses activitats. A les quatre de la tarda llegiran un manifest fora del centre, situat al carrer Comte Borrell 22, a Barcelona. A partir de les cinc de la tarda s'ha organitzat una taula contra l'assetjament escolar i a les set del vespre l'Observatori entregarà els premis 17 de maig.

Escolta tota l'entrevista aquí!

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció