En directe

Sense distància

ESGLÉSIA CATALUNYA

Nou vicari general i vicari episcopal del Llobregat a la diòcesi de Sant Feliu

Els dos nous càrrecs designats per Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, per a la diòcesi ja han fet el jurament. Després…

9 març 2017

Redaccció

Comparteix

Els dos nous càrrecs designats per Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, per a la diòcesi ja han fet el jurament.

Després de la mort de Mn. Jaume Berdoy, ha estat nomenat com a vicari general Mn. Josep M. Domingo Ferrerons, que era vicari episcopal des de novembre del 2014. Per al servei de vicari episcopal de la Vicaria del Llobregat, que deixa vacant Mn. Josep M. Domingo, s'ha nomenat Mn. Joan Peñafiel Maireles, actualment arxiprest de l'arxiprestat de Sant Boi de Llobregat.

Tots dos han agraït la confiança que el bisbe diposita en ells i han acceptat els nous càrrecs pastorals amb esperit de comunió amb els preveres i diaques amb actitud de servei a la comunitat cristiana.

Josep M. Domingo és natural de Barcelona i té 61 anys. Va ser ordenat sacerdot el 1981. Ha cursat estudis de Teologia Pastoral a la Pontifícia Universitat del Laterà de Roma. Ha estat formador del Seminari Major de Barcelona i durant 14 anys, rector de la parròquia de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat. Actualment és l'encarregat de la catedral-parròquia de Sant Llorenç i rector de l'altra parròquia de Sant Feliu, la de Sant Joan Baptista.

En el camp de la docència i la recerca, ha estat director del Centre d'Estudis Pastorals (CEP) de les diòcesis catalanes des del 2005 fins a la seva desaparició, l'any 2016, quan els bisbes de la Tarraconense van crear la Càtedra Josep Pont i Gol per continuar la tasca del CEP. Dins de la diòcesi de Sant Feliu ha estat implicat en àmbits pastorals de joventut, apostolat seglar, pastoral obrera i evangelització.

Joan Peñafiel va néixer a Alameda (Màlaga) el 1952, però amb quatre anys es va traslladar a Ripoll. Va ser ordenat el 1988. És llicenciat en Teologia fonamental per la Pontíficia Universitat Gregoriana de Roma. Ha estat rector de les parròquies de Sant Cosme i Sant Damià del Prat de Llobregat, de les Santes Juliana i Semproniana de Barcelona i, des del 2002, de la parròquia de Sant Josep Obrer de Sant Boi.

Ha impartit i continua fent cursos en diferents seminaris diocesans d'arreu del món, a més de coordinar les classes de l'ISCREB que s'ofereixen al complex de les Germanes Hospitalàries Benet Menni de Sant Boi.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024