En directe

Fórmula Estel

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

Comparteix

El cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar, el doctor Juan Pablo Horcajada, ha confirmat “una nova onada de Covid” a Catalunya arran de l’increment de casos de les últimes setmanes. En una entrevista al programa 'La Caravana' de Ràdio Estel, el facultatiu ha assegurat que hi ha una nova variant de coronavirus, coneguda com a FLiRT, i ha enviat un missatge de calma a la població.  

Un de cada 10 casos de Covid són de Covid persistent

El doctor ha comentat que la situació de l’hospital està “tranquil·la” ni preveu que vagin a tenir “problemes” més endavant per contenir l’onada. També ha explicat que el perfil dels pacients, a hores d’ara, és gent gran o amb malalties cròniques, sobretot respiratòries o immunodeprimides. Tot i això, ha demanat “no abaixar la guàrdia”. 

Horcajada ha explicat que la nova variant ha començat als Estats Units i ara és majoritària en els casos diagnosticats a Catalunya. El doctor ha valorat que “no és més virulenta” que la detectada el 2020, però que “no hi ha grans diferències”. 

Mascaretes en espais d’aglomeracions 

No obstant això, Horcajada ha valorat que “veu poc pel carrer i el transport públic” l’ús de la mascareta en col·lectius vulnerables.  

Per això, el facultatiu ha recomanat que l’utilitzin en èpoques de més incidència dels virus i espais d’aglomeracions, “tinguin o no tinguin Covid”.  

Entrevista al cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar, Juan Pablo Horcajada, sobre la situació de Covid a Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sense categoria

Josep-Lluís Serrano Pentinat, nomenat bisbe coadjutor d’Urgell

Bisbe coadjutor d'Urgell

El Papa ha nomenat aquest sacerdot de la diòcesi de Tortosa, conseller de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, com a futur successor de Joan-Enric Vives

12 juliol 2024

Ignasi Miranda

SOCIETAT

Els socorristes avisen de l’exposició solar: "Se’ns en va la pell"

En una entrevista a Ràdio Estel, Nacho Ibáñez, portaveu de Sos Socorristes, critica que les cadires de vigilància "són precàries".

12 juliol 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Sense categoria

Rutes originals per Barcelona

Rutes originals per Barcelona

Totes les propostes amaguen històries curioses i llegendes antigues de la capital catalana

11 juliol 2024