En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Núria Benedito: "El perfeccionisme és una de les distorsions cognitives que més trobem i que més conflicte genera"

Seguint el cicle de distorsions del pensament, la psicòloga Núria Benedito ha parlat aquest dimecres en el seu espai setmanal de la Fórmula Estel de…

23 novembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Seguint el cicle de distorsions del pensament, la psicòloga Núria Benedito ha parlat aquest dimecres en el seu espai setmanal de la Fórmula Estel de perfeccionisme. Dimecres passat va tractar la sobregeneralització; dimecres vinent, dia 30 de novembre, a les 8:45, tractarà l’atenció selectiva, i el 7 de desembre, la personalització, en el mateix horari.
“El perfeccionisme és una de les distorsions cognitives que més trobem i que més conflicte genera a nivell familiar, de parella, i també a nivell professional. Quan una persona sent que les coses s’han de fer d’una determinada manera, veu les coses d’una manera més rigída”, ha assegurat Núria Benedito, que ha posat d’exemple frases com:
- ‘Haig de fer les coses bé per merèixer l’aprovació i l’afecte dels altres’.
- ‘Això ha d’estar fet d’aquesta manera’.
- ‘No haig de cometre errors’.
- ‘La vida hauria de ser fàcil, sense problemes’.
- ‘Els altres haurien de fer les coses bé’.
- ‘Hauria de ser el treballador/l’amant/l’amic perfecte'.
La psicòloga, investigadora, coach i psicoterapeuta Núria Benedito ens ha indicat les expressions que ens ajuden a corretgir el perfeccionisme: “A l’hora de comunicar-nos amb els altres, expressar-li: ‘Preferiria que això fos d’aquesta manera’, ‘M’agradaria que tinguéssis en compte el meu punt de vista’... frases que suggereixen. Adonar-nos que si l’altra persona ho veu d’una determinada manera, aferrar-nos només ens fa mal a nosaltres mateixos i a la relació amb els altres”.
El resultat de ser exigent és la frustració, la depressió o la ira. Benedito ha recalcat que els valors personals són justament això, personals, i per tant, els que són bons per a tu, és possible que no ho siguin per a uns altres. Per això no podem imposar els valors i les creences als demés. 
Recupera l’espai (minut 34)

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció