En directe

X Trobada mundial de les famílies

FÓRMULA ESTEL

Núria Benedito: "El perfeccionisme és una de les distorsions cognitives que més trobem i que més conflicte genera"

Seguint el cicle de distorsions del pensament, la psicòloga Núria Benedito ha parlat aquest dimecres en el seu espai setmanal de la Fórmula Estel de…

23 novembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Seguint el cicle de distorsions del pensament, la psicòloga Núria Benedito ha parlat aquest dimecres en el seu espai setmanal de la Fórmula Estel de perfeccionisme. Dimecres passat va tractar la sobregeneralització; dimecres vinent, dia 30 de novembre, a les 8:45, tractarà l’atenció selectiva, i el 7 de desembre, la personalització, en el mateix horari.
“El perfeccionisme és una de les distorsions cognitives que més trobem i que més conflicte genera a nivell familiar, de parella, i també a nivell professional. Quan una persona sent que les coses s’han de fer d’una determinada manera, veu les coses d’una manera més rigída”, ha assegurat Núria Benedito, que ha posat d’exemple frases com:
- ‘Haig de fer les coses bé per merèixer l’aprovació i l’afecte dels altres’.
- ‘Això ha d’estar fet d’aquesta manera’.
- ‘No haig de cometre errors’.
- ‘La vida hauria de ser fàcil, sense problemes’.
- ‘Els altres haurien de fer les coses bé’.
- ‘Hauria de ser el treballador/l’amant/l’amic perfecte'.
La psicòloga, investigadora, coach i psicoterapeuta Núria Benedito ens ha indicat les expressions que ens ajuden a corretgir el perfeccionisme: “A l’hora de comunicar-nos amb els altres, expressar-li: ‘Preferiria que això fos d’aquesta manera’, ‘M’agradaria que tinguéssis en compte el meu punt de vista’... frases que suggereixen. Adonar-nos que si l’altra persona ho veu d’una determinada manera, aferrar-nos només ens fa mal a nosaltres mateixos i a la relació amb els altres”.
El resultat de ser exigent és la frustració, la depressió o la ira. Benedito ha recalcat que els valors personals són justament això, personals, i per tant, els que són bons per a tu, és possible que no ho siguin per a uns altres. Per això no podem imposar els valors i les creences als demés. 
Recupera l’espai (minut 34)

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció