En directe

El Matí a Ràdio Estel

FÓRMULA ESTEL

Núria Comas: "Moltes persones grans han passat per fases d’aïllament molt fortes i aquests programes els canvia molt la vida"

Aquest dissabte, 1 d’octubre, és el Dia Internacional de la Gent Gran. Un dels reptes en l’envelliment de la població és afrontar la soledat i…

30 setembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Aquest dissabte, 1 d’octubre, és el Dia Internacional de la Gent Gran. Un dels reptes en l’envelliment de la població és afrontar la soledat i l’aïllament que pot comportar el fer-se gran. A la Fórmula Estel hem conversat amb Núria Comas, autora de l’estudi L'envelliment actiu en els programes que pal·lien l'aïllament de les persones grans.
"Simplement fer voluntariat ja ajuda a envellir millor, perquè és una activitat que et fa sentir útil i et fa relacionar amb altres persones. Però a banda d’això, el fet de relacionar-nos amb persones grans, sigui en el marc del voluntariat, de la família o del veinatge, ja ens fa envellir millor, perquè ens posa en contacte amb una etapa futura de la nostra vida i ens fa reflexionar sobre què vol dir envellir i com volem envellir", ha declarat a RàdioEstel la Núria Comas, tècnica de projectes de la Fundació Pere Tarrés
Hi ha diverses entitats treballen per a reduïr l’aillament de les persones grans, com Amics de la Gent Gran, la Fundació Privada Avismón-Catalunya, el Projecte Radars de l’Ajuntament de Barcelona o la Fundació Cuberes-Donlo, que ha analitzat en aquest estudi la relació que s’estableix entre els usuaris i els voluntaris d’aquests programes i avalua quin impacte tenen per a un envelliment actiu. Núria Comas, tècnica de projectes de la Fundació Pere Tarrés, ens ha fet 5 cèntims a la Fórmula Estel: “Els usuaris generalment expressen molt d’agraïment, perquè moltes persones han passat per fases d’aïllament molt fortes i participar en aquests programes els canvia molt la vida, perquè de cop i volta es troben que els hi és més fàcil sortir al carrer, almenys de manera setmanal, que poden construir un vincle continuat amb una persona, que poden conversar, desfoguar-se… Els voluntaris també mostren satisfacció per fer una activitat que fa que se sentin útils i pel vincle que poden teixir amb altres persones” 
Els voluntaris, on destaca el col·lectiu entre els 55 i 70 anys, afavoreixen la salut emocional de les persones grans, fan que recuperin la il·lusió, els hàbits, fan que estiguin més protegides i augmenten les seves relacions socials i les oportunitats de participació.
Entrevista a Núria Comas, tècnica de projectes de la Fundació Pere Tarrés (minut 34)

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció