En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

Núria de Gispert reclama unitat política per formar govern

Continuem pendents de l'actualitat, i cada dia de 8 a 9 del matí t'expliquem les notícies i comptem amb diferents experts. Núria de Gispert, portaveu…

27 març 2018

@BorjaDeMaria

Comparteix
Continuem pendents de l'actualitat, i cada dia de 8 a 9 del matí t'expliquem les notícies i comptem amb diferents experts.
Núria de Gispert, portaveu de Demòcrates de Catalunya i presidenta del Parlament de Catalunya entre el 2010 i 2015, ha analitzat la situació política a la Fórmula Estel: "Estem en un moment molt complicat i molt difícil. La setmana passada vam viure amb indignació, ràbia, emoció, els empresonaments dels nostres líders polítics, la marxa a l'exili de Marta Rovira i finament la detenció de Puigdemont. I tot això ens ha de fer reflexionar i ens ha de fer acabar amb una vegada amb les divisons internes. Hem de treballar per la unitat i que és el que en la última manifestació es demanava a tothom. Ja fa 3 mesos de les eleccions i encara no hem estat capaços de fer govern”, ha començat dient De Gispert, que ha afirmat: “No podem deixar el govern en mans del 155. En aquests moments els polítics catalans només tenim una eina: el Parlament de Catalunya”.
L’expresidenta del Parlament ha alabat Roger Torrent: “Malgrat el critiquen els partits de l’oposició, Roger Torrent està fent un bon paper. El seu discurs, sobretot en la primera part, recordava els fets, i deia sobretot, hem de tornar a la unitat, hem de fer de veritat política, i això vol dir començar a treballar”.
La política de Demòcrates de Catalunya ha lamentat el comportament del PSC durant el Ple d’investidura fallit de Jordi Turull: “Va ser trist i decebedor quan el PSC no es va aixecar ni aplaudir, ni tan sols va mirar als ulls, a les famílies. Això em va deixar un gust molt amarg, més quan l'endemà el jutge Llarena els va empresonar”.
Manifestacions pacífiques
De Gispert, en l’entrevista a la Fórmula Estel, s’ha dirigit als manifestants: “Tots els què el diumenge es van manifestar, endavant. Però han de ser pacífiques. Vigilem, perquè hi ha gent que s’infiltra precisament per provocar. Tothom abans de tirar un contenidor o d’arrossegar una planta, pensi que en aquest moment no els hi estem fent cap favor als notres presos polítics” ha recomenat Núria de Gispert. 
L’expresidenta del Parlament ha insistit que ara és l'hora de la política: “Si ens hem de manifestar: pacíficament, però sobretot ara és l’hora dels polítics. La gent ja sabem que està al costat nostre, i que confia en nosaltres. Nosaltres el que hem de fer és no decebre’ls i treballar, treballar i treballar per fer un govern”. 
#FreeOpenArms
“Si salvar vides és un crim, jo sóc un criminal perquè recolzo a Proactiva Open Arms”, aquest és el missatge que han donat, entre d’altres, l’actor Alex O'Dogherty, Richard Gere, Alejandra Silva; el cantant Macaco, l’ex fiscal anticorrupció Carlos Jimenez Villarejo, l’actriu Penélope Cruz o la presentadora de televisió, Paula Vázquez.
Laura Lanuza, cap de premsa de l’ONG, ha analitzat la situació: “Després d'una llarga campanya de criminalització per part de la UE i de diferents factors politics a Europa contra ONG’s que estem treballant al Mediterrani, aquesta és una volta de rosca més. Estem sent investigats per un delicte d'organitzció criminal per fomentar la immigració il·legat, per haver rescatat 218 persones, i tenim el vaixell retingut allà”. 

Pots escoltar la 1a hora de la Fórmula Estel

Més actualitat

Els treballadors socials alerten que el sistema no està preparat per afrontar les demandes dels pròxims mesos

Una treballadora atenent un home gran

Conchita Peña, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, avisa "que no es reforcen les plantilles ni es defineixen bé els rols que fa cada treballador"

5 octubre 2022

Redacció

Els Serveis Socials de Barcelona tenen greus problemes de funcionament intern que afecten el servei que donen als usuaris

Una oficina de Serveis Socials de Barcelona

Així ho constata un document elaborat pel mateix Ajuntament de Barcelona al qual ha tingut accés Ràdio Estel

4 octubre 2022

Redacció

Càritas Catalunya retreu a Aragonès que anunciï ajudes noves quan encara hi ha entitats socials que no han rebut els diners que els pertoca

El secretari de presidència de Càritas Catalunya, Luis Miguel Luna, assegura a Ràdio Estel que hi ha molta desinformació a l’hora de demanar ajudes

3 octubre 2022

Redacció