En directe

Fabricació Pròpia

ACCIÓ SOCIAL

"Obrim l'església de Santa Anna per guarir, com demana el Papa"

Míriam San José, educadora social de l’Hospital de Campanya de Santa Anna, Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona, i Míriam Feu, responsable…

30 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Míriam San José, educadora social de l’Hospital de Campanya de Santa Anna, Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona, i Míriam Feu, responsable d’anàlisi social i incidència de Càritas Diocesana de Barcelona, han compartit aquest dilluns un enriquidor col·loqui en el programa El Mirador de l'actualitat. Han constatat la presència, a Catalunya, de noves i creixents situacions d'emergència que cal atendre aprofitant recursos disponibles o, en el cas dels aliments, que es malbaraten. Míriam San José ha explicat que "la Parròquia de Santa Anna de Barcelona va decidir ara fa un any, de la mà del rector Peio Sánchez, del també prevere Xavier Morlans i de la teresiana Victòria Molins, obrir les seves portes de l'església en resposta a un missatge del Papa Francesc en aquesta línia, la d'un Hospital de Campanya per guarir les ferides de l'ànima". En aquesta línia, ha recordat que "Santa Anna, primer les 24 hores i actualment de 8 matí a 8 del vespre, acull majoritàriament aquella pobresa invisible, reflectida en persones com les que sovint trobem pels carrers, i s'ha volgut obrir les portes a aquests homes i dones i mirar-los als ulls".

D'altra banda, Míriam Feu ha comentat els principals continguts de l'informe Vides precàries, fet públic la setmana passada per Càritas Diocesana de Barcelona. Ha dit que "el punt de partida són les persones ateses, a partir d'un grup de discussió del qual s'ha pogut explicar com explicar la precarietat, intentant transmetre com aquest drama afecta tots els àmbits de la vida, no només el laboral, perquè afecta sovint la salut, la família i altres situacions".  La responsable de Càritas ha destacat igualment que "l'informe vol mostrar la realitat del dia a dia, sovint invisibilitzada per a la gent, i també buscar propostes perquè s'acabi amb la precarietat laboral, ja que no se soluciona el problema de fons". I Lluís Fatjó-Vilas ha destacat que "el Gran Recapte és molt important per la gran dimensió social, amb la crida que s'hi fa, que transcendeix la capacitat del mateix Banc, i s'ha convertit en una gran acció de solidaritat en recollir 4,6 milions de quilos d'aliments però també pel missatge que transmet, basat en el fet que l'economia actual està organitzada d'una manera que deixa cada vegada més homes i dones fora del sistema, amb nous pobres que emergeixen i que creen una nova situació":

Segons l'últim informe de Càritas Barcelona, 8 de cada 10 persones acollides per l'entitat estan desocupades i gairebé 2 de cada 10 tenen una feina que no els permet sortir de la pobresa. El document és un estudi qualitatiu al voltant del treball precari que ha comptat amb la col·laboració de 35 persones ateses per l’entitat.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 29 de gener

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció