En directe

Vespres

ACCIÓ SOCIAL

"Obrim l'església de Santa Anna per guarir, com demana el Papa"

Míriam San José, educadora social de l’Hospital de Campanya de Santa Anna, Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona, i Míriam Feu, responsable…

30 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Míriam San José, educadora social de l’Hospital de Campanya de Santa Anna, Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona, i Míriam Feu, responsable d’anàlisi social i incidència de Càritas Diocesana de Barcelona, han compartit aquest dilluns un enriquidor col·loqui en el programa El Mirador de l'actualitat. Han constatat la presència, a Catalunya, de noves i creixents situacions d'emergència que cal atendre aprofitant recursos disponibles o, en el cas dels aliments, que es malbaraten. Míriam San José ha explicat que "la Parròquia de Santa Anna de Barcelona va decidir ara fa un any, de la mà del rector Peio Sánchez, del també prevere Xavier Morlans i de la teresiana Victòria Molins, obrir les seves portes de l'església en resposta a un missatge del Papa Francesc en aquesta línia, la d'un Hospital de Campanya per guarir les ferides de l'ànima". En aquesta línia, ha recordat que "Santa Anna, primer les 24 hores i actualment de 8 matí a 8 del vespre, acull majoritàriament aquella pobresa invisible, reflectida en persones com les que sovint trobem pels carrers, i s'ha volgut obrir les portes a aquests homes i dones i mirar-los als ulls".

D'altra banda, Míriam Feu ha comentat els principals continguts de l'informe Vides precàries, fet públic la setmana passada per Càritas Diocesana de Barcelona. Ha dit que "el punt de partida són les persones ateses, a partir d'un grup de discussió del qual s'ha pogut explicar com explicar la precarietat, intentant transmetre com aquest drama afecta tots els àmbits de la vida, no només el laboral, perquè afecta sovint la salut, la família i altres situacions".  La responsable de Càritas ha destacat igualment que "l'informe vol mostrar la realitat del dia a dia, sovint invisibilitzada per a la gent, i també buscar propostes perquè s'acabi amb la precarietat laboral, ja que no se soluciona el problema de fons". I Lluís Fatjó-Vilas ha destacat que "el Gran Recapte és molt important per la gran dimensió social, amb la crida que s'hi fa, que transcendeix la capacitat del mateix Banc, i s'ha convertit en una gran acció de solidaritat en recollir 4,6 milions de quilos d'aliments però també pel missatge que transmet, basat en el fet que l'economia actual està organitzada d'una manera que deixa cada vegada més homes i dones fora del sistema, amb nous pobres que emergeixen i que creen una nova situació":

Segons l'últim informe de Càritas Barcelona, 8 de cada 10 persones acollides per l'entitat estan desocupades i gairebé 2 de cada 10 tenen una feina que no els permet sortir de la pobresa. El document és un estudi qualitatiu al voltant del treball precari que ha comptat amb la col·laboració de 35 persones ateses per l’entitat.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 29 de gener

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció