En directe

El Matí a Ràdio Estel

ACCIÓ SOCIAL

"Obrim l'església de Santa Anna per guarir, com demana el Papa"

Míriam San José, educadora social de l’Hospital de Campanya de Santa Anna, Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona, i Míriam Feu, responsable…

30 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Míriam San José, educadora social de l’Hospital de Campanya de Santa Anna, Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona, i Míriam Feu, responsable d’anàlisi social i incidència de Càritas Diocesana de Barcelona, han compartit aquest dilluns un enriquidor col·loqui en el programa El Mirador de l'actualitat. Han constatat la presència, a Catalunya, de noves i creixents situacions d'emergència que cal atendre aprofitant recursos disponibles o, en el cas dels aliments, que es malbaraten. Míriam San José ha explicat que "la Parròquia de Santa Anna de Barcelona va decidir ara fa un any, de la mà del rector Peio Sánchez, del també prevere Xavier Morlans i de la teresiana Victòria Molins, obrir les seves portes de l'església en resposta a un missatge del Papa Francesc en aquesta línia, la d'un Hospital de Campanya per guarir les ferides de l'ànima". En aquesta línia, ha recordat que "Santa Anna, primer les 24 hores i actualment de 8 matí a 8 del vespre, acull majoritàriament aquella pobresa invisible, reflectida en persones com les que sovint trobem pels carrers, i s'ha volgut obrir les portes a aquests homes i dones i mirar-los als ulls".

D'altra banda, Míriam Feu ha comentat els principals continguts de l'informe Vides precàries, fet públic la setmana passada per Càritas Diocesana de Barcelona. Ha dit que "el punt de partida són les persones ateses, a partir d'un grup de discussió del qual s'ha pogut explicar com explicar la precarietat, intentant transmetre com aquest drama afecta tots els àmbits de la vida, no només el laboral, perquè afecta sovint la salut, la família i altres situacions".  La responsable de Càritas ha destacat igualment que "l'informe vol mostrar la realitat del dia a dia, sovint invisibilitzada per a la gent, i també buscar propostes perquè s'acabi amb la precarietat laboral, ja que no se soluciona el problema de fons". I Lluís Fatjó-Vilas ha destacat que "el Gran Recapte és molt important per la gran dimensió social, amb la crida que s'hi fa, que transcendeix la capacitat del mateix Banc, i s'ha convertit en una gran acció de solidaritat en recollir 4,6 milions de quilos d'aliments però també pel missatge que transmet, basat en el fet que l'economia actual està organitzada d'una manera que deixa cada vegada més homes i dones fora del sistema, amb nous pobres que emergeixen i que creen una nova situació":

Segons l'últim informe de Càritas Barcelona, 8 de cada 10 persones acollides per l'entitat estan desocupades i gairebé 2 de cada 10 tenen una feina que no els permet sortir de la pobresa. El document és un estudi qualitatiu al voltant del treball precari que ha comptat amb la col·laboració de 35 persones ateses per l’entitat.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 29 de gener

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció