En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

RELIGIÓ

Octavi Vilà, Abat del Monestir de Santa Maria de Poblet: "Els lladres havien mogut certs elements del mobiliari per no ser detectats pels sensors, per tant, era algú que sabia per on es bellugava"

L'Abat de Poblet ho ha assegurat en una entrevista al programa 'Sense distància' de Ràdio Estel

31 octubre 2022

Redacció

Comparteix

L'Abat de Poblet ha assegurat en una entrevista al programa 'Sense distància' de Ràdio Estel que els lladres que han entrat a l'arxiu del Monestir la nit de dissabte a diumenge no s'haurien emportat cap documentació històrica rellevant del fons de l'expresident de la Generalitat, Josep Tarradellas.

Monestir de Poblet

Segons ha explicat Vilà "els delinqüents, haurien obert un armari de seguretat ignífug que contenia documentació personal de l'expresident Tarradellas, com el passaport que se li va fer a Madrid quan va tornar de l'exili, el 1977".

L'entrada s'hauria fet saltant la muralla per accedir a la finca, després haurien forçat la porta que dona a la carretera i haurien accedit a l'interior de l'immoble per una finestra situada entre la planta baixa i el primer pis, a la part del darrere de la porta principal. Ja a l'interior, l'Abat també ha comentat que els assaltants han neutralitzat el sistema de seguretat i que, per tant, es tracta d'algú que sabia el que es feia, i no pas d'una "bretolada": "Els lladres havien mogut certs elements del mobiliari per no ser detectats pels sensors". Aquella nit, ha afirmat que, va sonar l'alarma de la planta baixa i van pensar que es tractava d'una falsa alarma.

La policia científica dels Mossos d'Esquadra ha estat analitzant la zona i recollint proves que puguin ajudar a esclarir la identitat de l'assaltant o assaltants, així com les seves intencions. Per aquest motiu, Vilà ha comentat que, fins ara, no han pogut revisar a fons l'estat de l'arxiu, però de moment: "no troben a faltar cap document, a l'espera d'una revisió a fons".

Dimecres es presentarà la denúncia formal, l'Abat ha desitjat que es resolgui aviat l'incident per tornar a la normalitat i tranquil·litat del monestir i que tot plegat hagi quedat en un ensurt que els ha de motivar a augmentar les mesures de seguretat en un futur immediat. El darrer robatori que va patir el monestir de Poblet va ser, ara, fa trenta anys.

Entrevista Octavi Vilà, Abad de Poblet

0:00 / 0:00

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció