En directe

Fabricació Pròpia

ACTUALITAT

RELIGIÓ

Octavi Vilà, Abat del Monestir de Santa Maria de Poblet: "Els lladres havien mogut certs elements del mobiliari per no ser detectats pels sensors, per tant, era algú que sabia per on es bellugava"

L'Abat de Poblet ho ha assegurat en una entrevista al programa 'Sense distància' de Ràdio Estel

31 octubre 2022

Redacció

Comparteix

L'Abat de Poblet ha assegurat en una entrevista al programa 'Sense distància' de Ràdio Estel que els lladres que han entrat a l'arxiu del Monestir la nit de dissabte a diumenge no s'haurien emportat cap documentació històrica rellevant del fons de l'expresident de la Generalitat, Josep Tarradellas.

Monestir de Poblet

Segons ha explicat Vilà "els delinqüents, haurien obert un armari de seguretat ignífug que contenia documentació personal de l'expresident Tarradellas, com el passaport que se li va fer a Madrid quan va tornar de l'exili, el 1977".

L'entrada s'hauria fet saltant la muralla per accedir a la finca, després haurien forçat la porta que dona a la carretera i haurien accedit a l'interior de l'immoble per una finestra situada entre la planta baixa i el primer pis, a la part del darrere de la porta principal. Ja a l'interior, l'Abat també ha comentat que els assaltants han neutralitzat el sistema de seguretat i que, per tant, es tracta d'algú que sabia el que es feia, i no pas d'una "bretolada": "Els lladres havien mogut certs elements del mobiliari per no ser detectats pels sensors". Aquella nit, ha afirmat que, va sonar l'alarma de la planta baixa i van pensar que es tractava d'una falsa alarma.

La policia científica dels Mossos d'Esquadra ha estat analitzant la zona i recollint proves que puguin ajudar a esclarir la identitat de l'assaltant o assaltants, així com les seves intencions. Per aquest motiu, Vilà ha comentat que, fins ara, no han pogut revisar a fons l'estat de l'arxiu, però de moment: "no troben a faltar cap document, a l'espera d'una revisió a fons".

Dimecres es presentarà la denúncia formal, l'Abat ha desitjat que es resolgui aviat l'incident per tornar a la normalitat i tranquil·litat del monestir i que tot plegat hagi quedat en un ensurt que els ha de motivar a augmentar les mesures de seguretat en un futur immediat. El darrer robatori que va patir el monestir de Poblet va ser, ara, fa trenta anys.

Entrevista Octavi Vilà, Abad de Poblet

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció