En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Octavi Vilà, nou abat del monestir de Poblet

La comunitat de Santa Maria de Poblet ha elegit com a nou abat del monestir el pare Octavi Vilà Mayo, després de la renúncia preceptiva…

3 desembre 2015

Comparteix

La comunitat de Santa Maria de Poblet ha elegit com a nou abat del monestir el pare Octavi Vilà Mayo, després de la renúncia preceptiva per motius d'edat del pare abat Josep Alegre Vilas. L'elecció ha estat presidida pel pare abat general de l'orde cistercenc, Mauro-Giuseppe Lepori.

El nou abat, nascut a Tarragona l'any 1961, va ingressar a Poblet l'any 2005, vestí l'hàbit el 26 de gener del 2006, feu la seva primera professió el 26 de gener del 2007 i la professió solemne el 15 d'agost del 2010. Ordenat de diaca el 21 d'abril del 2014, fou fet subprior de Poblet el 27 del mateix mes. L'1 de maig del 2015 l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, l'ordenà de prevere.

Llicenciat en Geografia i Història, i diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona; batxiller en Filosofia i Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya, on actualment està cursant el màster en Teologia Sistemàtica; postgrau en gestió cultural per la Universitat Pompeu Fabra i en gestió de la informació per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Substitueix el pare Josep Alegre, després de més de disset anys de servei abacial.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció