En directe

La Caravana

ABUSOS SEXUALS

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

ESGLÉSIA ESPANYA

Joan Josep Omella confirma que, finalment, aquesta setmana tindran l'auditoria sobre els abusos sexuals

El dia del tràmit de la llei d'amnistia, el president de la Conferència Episcopal Espanyola ha dit sentir-se preocupat per "la polarització ideològica i la crispació social"

12 desembre 2023

Redacció

Comparteix

El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Joan Josep Omella, ha avançat sense entrar en detalls que l'Informe Cremades (en al·lusió al despatx d'advocat responsable, Cremades y Calvo Sotelo) sobre els casos d'abusos sexuals infantils, es publicarà entre dijous i divendres d'aquesta mateixa setmana. "Quan ja tenim bona part de la feina feta" ha deixat clar el Cardenal.

Ho ha dit al Fòrum Nueva Economia, on també ha reiterat que hi haurà reparació integral per a les víctimes, també econòmica. Així, s'ha referit a l'informe publicat pel Defensor del Poble sobre els abusos sexuals en el si de l'Església.

Omella al Fòrum Nueva Europa el 12 de desembre de 2023
El Cardenal Joan Josep Omella a l'esmorzar informatiu del Fòrum Nueva Economia el 12 de desembre de 2023

Omella, acompanyat al Fòrum Nueva Economia pel mateix Defensor del Pueblo, Àngel Gabilondo, ha volgut puntualitzar que ja tenen un pla de reparació propi i que si l'Estat proposa alguna altra cosa, hi estaran a favor, sempre que hi participin "les altres institucions que tenen el mateix problema".

"Si l'Estat proposa alguna altra cosa, hi estarem a favor, sempre que hi participin les altres institucions que tenen el mateix problema"

Llei d'amnistia

El dia del tràmit de la llei d'amnistia, Omella, president de la Conferència Episcopal Espanyola, també ha mostrat la seva preocupació per "la polarització ideològica i la crispació social", però ha insistit: "L'Església no entra en la política, intentem donar principis morals que poden ajudar". A més, ha volgut deixar clar que ningú li ha suggerit ser mediador entre Sánchez i els partits catalans, com apuntaven alguns mitjans. Tampoc ho voldria. "No m'hi poso on no em demanen. Estic molt tranquil. Si m'ho haguessin demanat, hauria contestat, però aquesta línia, descartada", ha dit davant de les càmeres.

Preguntat per la seva successió, ha donat una pista: "Hauria de ser un candidat amb 71 anys com a màxim". Com l'arquebisbe Luis Argüello. L'acte ha acabat amb una confessió sobre el Papa i una eventual visita a terres catalanes. "M'encantaria que vingués a Espanya, perquè moltíssima gent l'estima, i que vingués a Catalunya quan inaugurem la torre de Jesucrist de la Sagrada Família. Coneixent al Papa i veient com està de salut, em sembla que no ho aconseguirem". Es preveu que la torre arribi als 172 metres i estigui acabada l'any 2026.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció