En directe

La taula de l'Evangeli

ESGLÉSIA CATALUNYA

Omella demana sentit comú per "evitar confrontació i violència"

L'arquebisbe de Barcelona, ​​Joan Josep Omella, ha demanat aquest diumenge sentit comú i "evitar la confrontació, la violència i el menyspreu pels altres" en uns…

24 setembre 2017

Redacció

Comparteix
L'arquebisbe de Barcelona, ​​Joan Josep Omella, ha demanat aquest diumenge sentit comú i "evitar la confrontació, la violència i el menyspreu pels altres" en uns moments que ha qualificat de complexos". Així ho ha expressat en l'homilia de la Missa pontifical de la festa de la Mercè, celebrada al matí a la Basílica de la patrona de l'arxidiòcesi i la Província Eclesiàstica. "Demanem seny per a nosaltres i per als nostres dirigents, per a les famílies i els pastors de l'Església", ha dit. El purpurat ha fet aquesta reflexió en una celebració a la qual han estat presents el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, i l'inspector general de l'Exèrcit de Terra, Fernando Aznar, entre altres autoritats civils i militars.

El cardenal Omella ha defensat la importància de "la tendresa i la misericòrdia ",i ha demanat a la Mare de Déu que ajudi a mantenir l'esperança i la confiança en les persones: "Sé que estem vivint moments complexos, però no podem ni hem de ser profetes de calamitats". En aquesta línia, ha expressat en forma de pregària el seu desig que Déu protegeixi tots els barcelonins i tot Catalunya. "Que Santa Maria ens mantingui ferms en la fe i ens faci testimonis de l'esperança enmig del nostre món malgrat totes les dificultats i problemes que hi trobem", ha dit. En un altre moment, ha recordat que les persones poden fallar però Déu, fonament de l'esperança, no falla mai.

L'arquebisbe de Barcelona ha fet una crida precisament a "no perdre l'esperança en Déu, que compleix sempre les seves promeses i no abandona el poble que confia en ell". Omella ha destacat la dimensió "colpidora" de "veure persones que no perden l'esperança i tenen il·lusió entre dificultats i pena, perquè les manté fermes i amb dignitat". Igualment ha destacat que "el nostre món està molt necessitat de misericòrdia, de comprensió i tendresa, fins al punt que, si no tenim aquestes virtuts, difícilment caminarem pel camí del bé". Finalment, el cardenal ha lamentat que cada dia més nens i joves viuen crispats, tensos i amb agressivitat en el seu interior per manca d'aquests valors, a causa de decisions dels pares i per ruptures familiars.

Ofici solemne de festa major, amb algunes absències


Dins el protocol habitual,
Puigdemont i Forn han saludat l'inspector general de l'Exèrcit de Terra en arribar a la primera fila de la basílica, on ja hi havia els membres del govern català, i han conversat uns instants abans que comencés l'Eucaristia, mentre que Millo ha arribat quan la celebració acabava de començar. A banda d'aquestes autoritats, a la Missa pontifical, hi han assistit també els líders municipals del PSC, Jaume Collboni, del grup Demòcrata, Xavier Trias; de Ciutadans, Carina Mejías, d'Esquerra Republicana, Alfred Bosch, i del PP, Alberto Fernández Díaz. En canvi, no hi eren ni l'alcaldessa Ada Colau ni cap regidor de Barcelona en Comú i la CUP.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció