En directe

Cocodril Club

ESGLÉSIA CATALUNYA

Omella demana una Barcelona "respectuosa amb les creences"

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha presidit aquest dimarts al matí, com cada 24 de setembre, la Missa pontifical de la Mare de Déu…

24 setembre 2019

@IgnasiMiranda

Comparteix
L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha presidit aquest dimarts al matí, com cada 24 de setembre, la Missa pontifical de la Mare de Déu de la Mercè a la basílica de la patrona de Barcelona. Durant l'homilia, el cardenal ha demanat "compromís" amb "els qui passen pena i pateixen" i que tothom "sigui, com Maria, al costat" d'ells. En aquesta línia, ha recordat que "tenim a prop de nosaltres gent molt sola, joves desorientats, famílies trencades, immigrants, malalts, els qui treballen per construir ponts de comunió i fraternitat i se senten sols i incompresos". A partir d'aquí, el purpurat ha conclòs que no es pot negar "el nostre escalf i ajuda" a aquests "germans nostres, fills del mateix Pare Déu". En un altre moment,, Omella ha demanat una Barcelona "bella i habitable, no només pel seu atractiu històric, arquitectònic, cultural, gastronòmic i econòmic, sinó també per la seva sensibilitat humana, fraterna, solidària i respectuosa amb les creences religioses". L'Eucaristia ha estat transmesa en directe, com cada any, per Ràdio Estel.
L'Ofici solemne ha tingut, com a concelebrants principals, el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, el de Terrassa, Josep-Àngel Saiz, els dos auxiliars de Barcelona, Sergi Gordo i Antoni Vadell, i el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau. Igualment han concelebrat el rector de la Basílica de la Mercè, el mercedari Fermín Delgado, el vicari episcopal Joan Galtés i el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Felip-Juli Rodríguez, entre molts altres preveres, amb el canonge Alfred Sabater a la direcció de cants per al poble. I entre els diaques assistents, han servit des de l'altar Jordi-Albert Garrofé, Ramon Ollé i Aureli Ortín. Dins l'animació músical, hi ha participat el Cor Infantil Kudyapi, de la comunitat filipina de Barcelona, tot amb l'acompanyament de l'organista titular de la basílica, Héctor París.
Com és habitual en aquesta festa tan especial, entre les autoritats civils i militars, han estat presents a la Missa representants de diverses institucions i administracions, amb bona part dels regidors de l'Ajuntament de Barcelona, encapçalats per l'alcalde accidental Jaume Collboni, l'inspector general de l'Exèrcit a la capital catalana, Fernando Aznar-Ladrón de Guevara, i la secretària general de Presidència, Meritxell Masó. En aquesta ocasió, el president Quim Torra no ha participat en la celebració. A més, s'han sumat a l'Ofici germandats i confraries, entitats d'acció social i membres de les cases regionals amb seu a Barcelona, que han presentat les ofrenes, seguint la tradició. En acabar la celebració, els concelebrants i assistents i totes les autoritats han pujat al cambril per venerar o saludar la imatge de la Mare de Déu. I ja al carrer, el també tradicional seguici ha completat el recorregut fins a la Plaça de Sant Jaume, on s'ha sumat el president Torra i s'ha seguit la diada castellera del migdia.

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció