En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA CATALUNYA

Omella elogia "la unitat per la pau i l'amor" després dels atemptats

Podeu escoltar la MISSA sencera celebrada ala Sagrada Família, clicant aquí Podeu escoltar l'homilia del Cardenal Joan Josep Omella clicant aquí  La Basílica de la…

20 agost 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Podeu escoltar la MISSA sencera celebrada ala Sagrada Família, clicant aquí

Podeu escoltar l'homilia del Cardenal Joan Josep Omella clicant aquí 
La Basílica de la Sagrada Família de Barcelona ha acollit aquest diumenge la Missa per la Pau i la Concòrdia, una celebració especial per les víctimes dels atemptats terroristes d'aquests dies passats a Catalunya. Han estat presents el rei Felip VI i la reina Letícia, el president de la República de Portugal, Marcelo Rebelo de Sousa, amb el seu primer ministre Antonio Costa, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el de la Generalitat, Carles Puigdemont, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santa María, el vicepresident català Oriol Junqueras, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, el govern de Catalunya en ple, la cúpula policial i militar, representants de tots els partits polítics i altres dirigents de la societat catalana. L'Eucaristia ha estat presidida pel cardenal Joan-Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. Com a concelebrants principals, han estat el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe emèrit, i el bisbe auxiliar Sebastià Taltavull. També han concelebrat l'arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d'Urgell, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, el bisbe de Terrassa, Josep-Àngel Saiz, i el seu auxiliar Salvador Cristau, així com diversos preveres de la Província Eclesiàstica de Barcelona, assistits tots pels diaques Ramon Ollé i Jordi-Albert Garrofé, entre d'altres.
Ha estat una Missa molt viscuda des de la commoció, el silenci en alguns moments i sobretot la solidaritat amb els qui han patit aquests dies la barbàrie terrorista. Enmig de fortes mesures de seguretat i amb el temple ple de gom a gom, el cardenal Omella ha fet una crida a creients i no creients perquè "treballin amb la idea de ser constructors i artesans de la pau i la concòrdia". En aquesta línia, ha reproduït tant el missatge oficial de condol expressat pel Papa, a través del secretari d'Estat Pietro Parolin, com un missatge que el mateix Sant Pare enviava aquest dissabte personalment al mateix Omella a través del mòbil. "A més del missatge que va enviar el cardenal Parolin en el meu nom, vull personalment fer-me proper a vostè i acompanyar-lo en la Missa que celebrarà amb tot el poble. Estic prop de vosaltres en aquest moment dolorós, i us acompanyo. Prego per vosaltres. Pregueu vosaltres per mi", deia el pontífex.
L'arquebisbe de Barcelona ha expressat el seu agraïment "per les mostres de proximitat, en aquests moments de dolor, adreçades a les famílies que han patit el cop de l'atemptat, com també per a totes les persones de bé". Omella ha destacat igualment que Antoni Gaudí "havia concebut aquest temple sagrat, la Sagrada Família, com un lloc per pregar pels pecats del món", mentre es preguntava: "És que no és un pecat gravíssim atemptar contra éssers humans, alguns d'ells nens?". Després de comentar l'evangeli del dia, en què s'explica la història d'una dona cananea "que prega a Déu d'una altra manera" i que obté "el premi del guariment de la seva germana", el cardenal Omella ha assegurat que "la pau és el millor aliment de les nostres vides" i que "cal un esforç decidit per aconseguir-lo".
En un altre moment, el purpurat ha elogiat i ha valorat especialment, "la unitat de les autoritats de l'estat, autonòmiques i locals, les institucions, homes i dones de tota condició, de bona voluntat, que formen el bonic mosaic sobre el qual es construeix tota societat". També ha recordat que "aquesta unitat té com a objectiu comú la pau, la convivència fraterna i l'amor solidari". Amb les víctimes d'aquests atemptats, Joan-Josep Omella també ha tingut presents "els països que estan en guerra".  Finalment, ha agraït "als cossos i forces de seguretat de l'Estat l'actuació d'aquests dies, com també el treball dels agents sanitaris amb els ferits". I ha conclòs dient que "fa goig sentir-se ciutadà d'aquesta societat quan es veu tanta generositat".

Més actualitat

CULTURA

TEATRE

Sergi López: "El teatre apolític és el més fatxa que hi ha"

L'actor Sergi López als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'actor Sergi López fa al programa 'La Caravana' un al·legat a favor de la cultura i de la societat que es mulla. "El que fem no pot ser inofensiu"

19 juny 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

política

L'economista Josep Reyner: "La proposta de finançament singular per Catalunya és viable"

imatge de recurs

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de la comissió d'economia catalana del Col·legi d’Economistes creu que el model actual de finançament "fa aigües" 

18 juny 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció