En directe

Fabricació Pròpia

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

Comparteix

L'encara president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan Josep Omella, ha manifestat que "la Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el pastor, el Papa Francesc". Durant la seva última intervenció pública, Omella ha destacat que el Pontífex "és per nosaltres i tota l'Església, el dolç Crist a la terra".

El cardenal Omella | EFE/Mariscal
El cardenal Omella | EFE/Mariscal

El cardenal ha fet una crida a tots els bisbes espanyols a treballar en comunió aquests dies. "Demano a Déu que els treballs d'aquests dies ens ajudin a viure estretament la comunió; i que ens permetin continuar anunciant la Bona Notícia amb esperança, humilitat, valentia i alegria", ha conclòs.

"La qualitat humana, evangèlica i pastoral dels nostres preveres marcarà la guia i alè de les nostres comunitats cristianes que lluiten per apostar per les benaventurances com el verdader camí de l'amor cristià i humà"

En aquesta línia, l'encara president de la Conferència Episcopal ha subratllat la importància del servei que fan els sacerdots, precisament per justificar que es vetlli per la seva formació.

"La qualitat humana, evangèlica i pastoral dels nostres preveres marcarà la guia i alè de les nostres comunitats cristianes que lluiten per apostar per les benaventurances com el verdader camí de l'amor cristià i humà. Cap motiu pot distreure'ns d'aquesta empresa que no podrem portar a port sinó des del dilatat horitzó del bé comú", ha manifestat.

Joan Josep Omella ha fet una crida a tots els bisbes perquè no es desanimin en la seva missió de lluitar contra la polarització i la desigualtat. El també arquebisbe de Barcelona ha destacat que la Conferència Episcopal ha de continuar avançant en el seu servei després d'aquests quatre anys de mandat, que ha qualificat de bonica etapa.

El cardenal Omella no pot ser reelegit president de l'Episcopat en haver complert els 75 anys. Concretament, els bisbes elegiran president, vicepresident, els membres de la Comissió Executiva, els presidents de les comissions i subcomissions episcopals, el president del Consell Episcopal d'Afers Jurídics i tots tres integrants del Consell Episcopal d'Economia. Previsiblement, les eleccions començaran demà dimarts al matí amb la votació de nou president. Tot i que no hi ha mai candidatures, les votacions de sondeig previstes per a les hores vinents poden ser indicatives. A més, entre dimarts i dimecres, està prevista l'elecció de la comissió executiva i les comissions episcopals, amb els seus presidents.

Escolta el discurso retransmet per Ràdio Estel i els posteriors comentaris del cap de continguts religiosos de l'emissora, Ignasi Miranda!

Últim discurs del cardenal Omella com a president de la Conferència Episcopal Espanyola

0:00 / 0:00

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L’Assemblea Plenària també ha escollit José Cobo, l’arquebisbe de Madrid, com a vicepresident de la CEE

5 març 2024

Redacció