En directe

La Missa de cada dia

VATICÀ

Omella: "La meva missió ha de ser universal"

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha posat novament en relleu aquest dimarts la seva sorpresa per haver estat escollit cardenal pel papa Francesc. "El…

27 juny 2017

Carme Munté

Comparteix

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha posat novament en relleu aquest dimarts la seva sorpresa per haver estat escollit cardenal pel papa Francesc. "El papa Francesc ens sorprèn sempre elegint cardenals de les perifèries, jo no m'esperava ser cardenal". Omella ha fet aquestes declaracions durant una roda de premsa celebrada a la Sala Stampa de la Santa Seu, hores abans del consistori de creació de cardenals. "No entenc el cardenalat com un ascens de categoria, sinó en clau de servei, com de fet ens ensenya el papa Francesc, a la comunitat cristiana i a la societat a què hem estat enviats".

Joan Josep Omella, que ha arribat a Roma acompanyat per una nombrosa peregrinació procedent de Barcelona, de Cretes (el seu poble natal) i d'altres diòcesis espanyoles, ha reconegut que "als barcelonins i els catalans els agrada tenir un cardenal", però que ell veu el seu cardenalat "en clau universal".

Preguntat pels periodistes sobre les crítiques de quatre cardenals al papa Francesc, Omella ha manifestat que si no estan d'acord amb el papa Francesc "més val que ho parlin personalment amb ell, però que no en facin una baralla pública, aquesta polèmica no em sembla adequat ni edificant per al poble de Déu".

Pel que fa als reptes de l'Església universal, Joan Josep Omella ha esmentat la pastoral familiar, la pastoral juvenil i també la pastoral social.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 27 de juny.

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció