En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Omella: "La meva missió ha de ser universal"

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha posat novament en relleu aquest dimarts la seva sorpresa per haver estat escollit cardenal pel papa Francesc. "El…

27 juny 2017

Carme Munté

Comparteix

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha posat novament en relleu aquest dimarts la seva sorpresa per haver estat escollit cardenal pel papa Francesc. "El papa Francesc ens sorprèn sempre elegint cardenals de les perifèries, jo no m'esperava ser cardenal". Omella ha fet aquestes declaracions durant una roda de premsa celebrada a la Sala Stampa de la Santa Seu, hores abans del consistori de creació de cardenals. "No entenc el cardenalat com un ascens de categoria, sinó en clau de servei, com de fet ens ensenya el papa Francesc, a la comunitat cristiana i a la societat a què hem estat enviats".

Joan Josep Omella, que ha arribat a Roma acompanyat per una nombrosa peregrinació procedent de Barcelona, de Cretes (el seu poble natal) i d'altres diòcesis espanyoles, ha reconegut que "als barcelonins i els catalans els agrada tenir un cardenal", però que ell veu el seu cardenalat "en clau universal".

Preguntat pels periodistes sobre les crítiques de quatre cardenals al papa Francesc, Omella ha manifestat que si no estan d'acord amb el papa Francesc "més val que ho parlin personalment amb ell, però que no en facin una baralla pública, aquesta polèmica no em sembla adequat ni edificant per al poble de Déu".

Pel que fa als reptes de l'Església universal, Joan Josep Omella ha esmentat la pastoral familiar, la pastoral juvenil i també la pastoral social.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 27 de juny.

Més actualitat

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció