En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

Omella mostra "sorpresa i agraïment" en saber que serà cardenal

"Sorpresa, responsabilitat i agraïment al Papa i a l’arxidiòcesi de Barcelona". Aquestes són algunes de les sensacions que ha transmès Joan-Josep Omella en la roda…

22 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
"Sorpresa, responsabilitat i agraïment al Papa i a l’arxidiòcesi de Barcelona". Aquestes són algunes de les sensacions que ha transmès Joan-Josep Omella en la roda de premsa que ha fet aquest dilluns, al Palau Episcopal, per valorar l'anunci, fet aquest diumenge pel Sant Pare, d’un Consistori per a la creació de 5 nous cardenals, entre ells el mateix arquebisbe de Barcelona. Omella ha recordat també que la condició de cardenal "compromet més en la col•laboració directa amb el Sant Pare", un fet que també "acosta més el Vaticà i Barcelona".
L'arquebisbe de Barcelona ha revelat que va ser l'arquebisbe de Pamplona, Francisco Pérez, amic personal seu, el primer que li va comunicar que seria cardenal, el mateix diumenge quan es trobava en una visita pastoral a la Parròquia de la Mare de Déu dels Desemparats. El prelat, que serà cardenal a partir del 28 de juny, ha assegurat que, en el moment actual que viu Catalunya, ell l'únic que ha fet és "contribuir, amb la resta de bisbes de Catalunya, a l'hora d'elaborar el comunicat fet públic l'altre dia, amb una crida al diàleg i a treballar pel bé comú", una prioritat que ell sempre manifesta, com també ha conclòs, "davant el mateix Papa o davant de qualsevol persona".
Reflexió de Francesc sobre l'Esperit Sant
D'altra banda Sant Pare ha dit aquest dilluns que "l'Esperit Sant ens ensenya a dir: Jesús és el Senyor". En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha destacat que "hem d'obrir el cor per escoltar l'Esperit Sant i, d'aquesta manera, ser capaços de donar testimoni de Jesucrist". De manera especial, el pontífex ha comentat que aquest Esperit ens acompanya i "ens dóna la seguretat de ser salvats per Jesús". El bisbe de Roma ha recordat també que l'Esperit Sant és “el gran do de Jesús", "cosa que fa que no ens equivoquem”.
El Papa ha animat els creients a pregar amb aquesta invocació: "Senyor, obre el cor perquè jo pugui comprendre allò que tu ens has ensenyat, perquè jo pugui recordar teves paraules i seguir-les, perquè jo arribi a la Veritat plena". En aquesta línia, Francesc s’ha formulat dues preguntes: "Jo demano al Senyor la gràcia que el meu cor estigui obert? Jo intento escoltar l'Esperit Sant, les seves inspiracions, les coses que ell diu al meu cor perquè jo vagi endavant en la vida de cristià i pugui testimoniar també jo que Jesús és el Senyor?". El pontífex ha recorregut, en definitiva, a la frase amb què Jesús diu als apòstols que es quedin "tranquils”, que "no els deixarà orfes i que els enviarà l’Esperit Sant". El Papa ha desenvolupat de fet la seva reflexió a partir de l'ampli raonament de Jesús als seus deixebles durant el Sant Sopar.
Audiència al president d'Irlanda
Finalment destaquem que el Papa ha rebut aquest dilluns en audiència el president d'Irlanda, Michael Higgins, que després s’ha trobat amb el cardenal Pietro Parolin, secretari d'Estat, acompanyat per l'arquebisbe Paul Richard Gallagher, secretari per a les Relacions amb els Estats. La trobada, en un clima molt cordial segons la Santa Seu, ha servit per analitzar les relacions constructives amb Irlanda i la col•laboració entre els dos estats. 
Després el Sant Pare i el mandatari irlandès s’han centrat en alguns temes d'interès comú, com ara la protecció dels drets de la persona i de la seva dignitat en totes les etapes i condicions de vida, la qüestió migratòria i l'acollida dels refugiats, la cura del medi ambient i el desenvolupament sostenible. També han posat atenció en els joves i les famílies. Després les dues parts han posat en relleu la importància dels criteris ètics a l'hora d'enfrontar els reptes que la globalització comporta, sobretot a nivell econòmic. Finalment, han intercanviat punts de vista sobre les perspectives futures del projecte europeu.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 22 de maig.

Més actualitat

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció