En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Omella pren possessió de la basílica assignada com a cardenal

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha pres possessió aquest diumenge, a Roma, del títol de la Basílica de la Santa Creu de Jerusalem. És…

21 gener 2018

Redacció

Comparteix

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha pres possessió aquest diumenge, a Roma, del títol de la Basílica de la Santa Creu de Jerusalem. És l'església que té assignada des que va ser creat cardenal el 28 de juny passat. Va ser el dilluns 15 de gener quan l’Oficina de Celebracions Litúrgiques del Sant Pare va fer pública la convocatòria de la celebració, on el cardenal Omella ha estat acompanyat i assistit en la Missa pels diaques Ramon Ollé i Jordi-Albert Garrofé, i ha comptat amb la concelebració del vicari judicial, Santiago Bueno, així com altres preveres de l'arxidiòcesi.

És tradició que els purpurats, quan passen a tenir aquesta dignitat de principals col·laboradors del Papa, reben l'encàrrec de ser, de manera honorífica, rectors de les basíliques romanes, de les quals prenen possessió després de tenir el birret. El títol cardenalici de la Santa Creu de Jerusalem (Santa Croce in Gerusalemme) va ser instaurat al voltant de l’any 600 pel papa Gregori I, amb l'objectiu de substituir el de Sant Nicomede in Via Nomentana. que havia estat eliminat. Durant el pontificat d’Alexandre III, el títol es va unir a la Basílica de Sant Llorenç extramurs.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció