En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Omella, sobre el conflicte Catalunya-Espanya: "Cal escoltar l'altre"

El nou cardenal Joan-Josep Omella ha assegurat aquest dijous que, en el conflicte Catalunya-Espanya, "potser s'ha arribat a la situació actual perquè els uns no…

29 juny 2017

Carme Munté / @IgnasiMiranda

Comparteix
El nou cardenal Joan-Josep Omella ha assegurat aquest dijous que, en el conflicte Catalunya-Espanya, "potser s'ha arribat a la situació actual perquè els uns no han escoltat els altres". En una entrevista exclusiva des de Roma a Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, l'arquebisbe de Barcelona ha dit que "cal fer un esforç per escoltar l'altre, des d'un costat i des de l'altre". Concretament sobre les tensions viscudes entre el president català Carles Puigdemont i la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría en el sopar d'aquest dimecres a l'Ambaixada d'Espanya a Roma, Omella ha comentat que "la relació va ser normal, simpàtica, humana i molt bona", tenint en compte que "no es va parlar de temes polítics, perquè no era el moment". Amb el rerefons de l'última nota dels bisbes de Catalunya sobre el moment del país, el purpurat ha aclarit que ell no és "tècnic" i que "l'Església no entra en les qüestions polítiques", i ha posat l'exemple d'un matrimoni i les relacions familiars per aclarir que es poden donar indicacions sempre que els temes de fons es resolguin internament, des de l'àmbit propi.
D'altra banda, Joan-Josep Omella s'ha referit a la seva vivència personal aquests dies a Roma, on ha estat creat cardenal amb 4 bisbes i arquebisbes més. Després de destacar el fet que els altres són de països "on no hi havia hagut mai cap cardenal", l'arquebisbe de Barcelona ha dit que, per a ell, "tot és una sorpresa", i que va acceptar parlar en nom de tots en l'inici del Consistori, encara que inicialment no havia de ser així. "És un servei, perquè no sabem què vol Déu de nosaltres", ha explicat. Com a compromís personal a partir d'ara, Omella ha dit que "el més important és caminar amb la gent i ser al costat de tothom sobretot dels més necessitats". En un altre moment, el cardenal aragonès ha posat l'exemple d'Aragó i Catalunya per recordar que "són pobles molt propers que han d'evitar tesnsions, perquè tots hem de fer un esforç per aconseguir unes bones relacions entre els pobles". Finalment, ha afirmat que "el Papa ens diu que hi ha perifèries a dins de totes les ciutats, les grans i les no tan grans".
Es pot escoltar AQUÍ (minut 17') tota l'entrevista al cardenal Omella, emesa aquest dijous a les 17.17 hores.

Més actualitat

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció