En directe

El Matí a Ràdio Estel

FÓRMULA ESTEL

Oncolliga presenta les pràctiques que redueixen el risc de patir càncer en un 30%

A Espanya se’n diagnostiquen cada any 26.000 càncers de mama i és el més freqüent dels tumors en les dones. Una altra dada preocupant és que…

19 octubre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
A Espanya se’n diagnostiquen cada any 26.000 càncers de mama i és el més freqüent dels tumors en les dones. Una altra dada preocupant és que 1 de cada 5 casos es dóna en dones de menys de 45 anys. No obstant, és un dels càncers amb millor pronòstic i això és gràcies a la recerca i a que cada cop hi ha més consciència i més detecció precoç. De fet, cada any augmenta un 1,4% la supervivència en aquests tipus de càncer.
La Fundació Privada Lliga Catalana d’Ajuda Oncològica (ONCOLLIGA) té per finalitat l’atenció psico-social a la persona diagnosticada d’una malaltia oncològica i a la seva família durant tot el procés de la malaltia, alhora que realitza activitats de divulgació, prevenció i rehabilitació. Aquest dimecres a la primera hora de la Fórmula Estel hem parlat amb el seu director, en Francesc Viñas.
“Cada persona s’enfronta d’una manera diferent al diagnòstic de càncer de mama. Hi ha que els preocupa molt els canvis en la imatge corporal, d’altres que els angoixa la incertesa de com s’anirà desenvolupant, altres que els hi costa acceptar aquesta realitat que ha esdevingut d’una manera sobtada i trastoca totes les seves preferències, com viure-ho amb la família, les repercussions laborals… A totes les persones els afecta algun d’aquests aspectes, o tots junts”.
La Fundació Oncolliga ofereix suport psicològic a través de diversos professionals: 
- Els psicòlegs i oncòlogues, la possibilitat de viure-ho amb més benestar i sense tant patiment
- Els treballadors socials, ajuda amb els recursos socials que poden necessitar
- Els nutricionistes, orientació sobre quina és l’alimentació més adequada
- Els professionals d’estètica oncològica, amb productes per tenir cura de la pell
- Experts en criteris jurídic-laborals, per afrontar possibles situacions d’incapacitat
Els experts, ha informat Viñas, han comprovat que amb certes pràctiques es pot reduir la incidència del càncer en un 30%: “La lactància materna és un factor de prevenció. Evidentment, per tot càncer, però especialment pel càncer de mama, eliminar el tabac. També reduir el consum d’alcohol, practicar exercici físic regular i mantenir un pes saludable i una dieta equilibrada”.
Aquesta setmana, amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, Oncollida està realitzant moltes activitats. Avui dimecres a les 6, a la seu d’Oncolliga Terrassa, tindrà lloc la conferència Prevenció del càncer de mama amb una vida saludable, a càrrec de la Dra. Àngels Arcusa, cap el servei d’oncologia del Consorci Sanitari de Terrassa.
Escolta l’entrevista (minut 32)

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció