En directe

El Matí a Ràdio Estel

ESGLÉSIA MÓN

Opus Dei: "Javier Echevarría no tenia mai un 'no' per resposta"

El prelat de l'Opus Dei, el madrileny Javier Echevarría, ha mort aquest dilluns 12 de desembre als 84 anys a causa d'una insuficiència respiratòria a conseqüència…

13 desembre 2016

EFE / @BorjaDeMaria

Comparteix
El prelat de l'Opus Dei, el madrileny Javier Echevarría, ha mort aquest dilluns 12 de desembre als 84 anys a causa d'una insuficiència respiratòria a conseqüència d'una infecció pulmonar al policlínic Campus Biomèdic de Roma, ha informat la institució en un comunicat. "El Govern ordinari de la prelatura recau ara sobre el vicari auxiliar i general Monsenyor Fernando Ocáriz", ha afegit l'Opus Dei a la nota.
Aquest matí de dimarts al programa Fórmula Estel hem conversat amb el responsable de premsa de l’Opus Dei a Catalunya i Andorra, Miquel Codolar: “Ha estat inesperat, perquè sabíem que fa una setmana estava ingressat, però ens vam assabentar ahir al vespre de cop; amb pregària, unitat i pregant perquè segueixi fent molt de bé des del Cel”.
Javier Echavarría, ha narrat el cap de premsa a Catalunya i Andorra de l'Opus Dei, va viure la seva responsabilitat d’una manera molt intensa. Malgrat l’edat, no va deixar de fer els viatges que li demanaven. Les vegades que va venir a Catalunya van ser sovint per temes relacionats amb Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, a qui volia seguir els seus passos. Fins el final de la seva vida Javier Echevarria va fer moltes referències al fundador de l’Opus Dei i demanava oracions pel Sant Pare. 
El cap de premsa de l’Obra a Catalunya, Miquel Codolar, també ha destacat a RàdioEstel que Mn. Javier Echevarría no tenia mai un 'no' per resposta: "Tothom que ha estat amb ell alguna vegada ha apreciat aquesta proximitat i aquest acolliment a tothom del seu voltant". Un altre dels seus trets era la predisposició a escoltar a tothom. "Sempre atenia a tothom. Tenia un moment per tothom que volgués parlar amb ell. Tenia unes paraules d’esperança o les paraules justes que la gent necessitava escoltar”.
Biografia
Nascut a Madrid l'any 1932, Javier Echevarría va rebre l'ordenació sacerdotal l'any 1955. Va col·laborar estretament amb sant Josep Maria Escrivà de Balaguer, de qui va ser secretari des de 1953 fins a la seva mort, el 1975.
El 1975, quan Álvaro del Portillo va succeir sant Josepmaria, Mons. Javier Echevarría va ser nomenat secretari general de l'Opus Dei i, el 1982, vicari general.
L'any 1994 va ser escollit prelat de l'Opus Dei i l'any següent va rebre l'ordenació episcopal per part del papa Joan Pau II.
Va escriure nombroses cartes pastorals i diversos llibres d'espiritualitat, com Itineraris de vida cristiana, Per servir l'Església, Getsemaní, Eucaristia i vida cristiana, Viure la Santa Missa i Crec, creiem. La seva última obra és un recull de meditacions sobre les obres de misericòrdia que porta per títol Misericòrdia i vida quotidiana.
Va ser membre de la Congregació per a les Causes dels Sants i de la Signatura Apostòlica. Va participar en els sínodes de bisbes de 2001, 2005 i 2012 i en els dedicats a Amèrica (1997) i Europa (1999).

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció