En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Opus Dei: "Javier Echevarría no tenia mai un 'no' per resposta"

El prelat de l'Opus Dei, el madrileny Javier Echevarría, ha mort aquest dilluns 12 de desembre als 84 anys a causa d'una insuficiència respiratòria a conseqüència…

13 desembre 2016

EFE / @BorjaDeMaria

Comparteix
El prelat de l'Opus Dei, el madrileny Javier Echevarría, ha mort aquest dilluns 12 de desembre als 84 anys a causa d'una insuficiència respiratòria a conseqüència d'una infecció pulmonar al policlínic Campus Biomèdic de Roma, ha informat la institució en un comunicat. "El Govern ordinari de la prelatura recau ara sobre el vicari auxiliar i general Monsenyor Fernando Ocáriz", ha afegit l'Opus Dei a la nota.
Aquest matí de dimarts al programa Fórmula Estel hem conversat amb el responsable de premsa de l’Opus Dei a Catalunya i Andorra, Miquel Codolar: “Ha estat inesperat, perquè sabíem que fa una setmana estava ingressat, però ens vam assabentar ahir al vespre de cop; amb pregària, unitat i pregant perquè segueixi fent molt de bé des del Cel”.
Javier Echavarría, ha narrat el cap de premsa a Catalunya i Andorra de l'Opus Dei, va viure la seva responsabilitat d’una manera molt intensa. Malgrat l’edat, no va deixar de fer els viatges que li demanaven. Les vegades que va venir a Catalunya van ser sovint per temes relacionats amb Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer, a qui volia seguir els seus passos. Fins el final de la seva vida Javier Echevarria va fer moltes referències al fundador de l’Opus Dei i demanava oracions pel Sant Pare. 
El cap de premsa de l’Obra a Catalunya, Miquel Codolar, també ha destacat a RàdioEstel que Mn. Javier Echevarría no tenia mai un 'no' per resposta: "Tothom que ha estat amb ell alguna vegada ha apreciat aquesta proximitat i aquest acolliment a tothom del seu voltant". Un altre dels seus trets era la predisposició a escoltar a tothom. "Sempre atenia a tothom. Tenia un moment per tothom que volgués parlar amb ell. Tenia unes paraules d’esperança o les paraules justes que la gent necessitava escoltar”.
Biografia
Nascut a Madrid l'any 1932, Javier Echevarría va rebre l'ordenació sacerdotal l'any 1955. Va col·laborar estretament amb sant Josep Maria Escrivà de Balaguer, de qui va ser secretari des de 1953 fins a la seva mort, el 1975.
El 1975, quan Álvaro del Portillo va succeir sant Josepmaria, Mons. Javier Echevarría va ser nomenat secretari general de l'Opus Dei i, el 1982, vicari general.
L'any 1994 va ser escollit prelat de l'Opus Dei i l'any següent va rebre l'ordenació episcopal per part del papa Joan Pau II.
Va escriure nombroses cartes pastorals i diversos llibres d'espiritualitat, com Itineraris de vida cristiana, Per servir l'Església, Getsemaní, Eucaristia i vida cristiana, Viure la Santa Missa i Crec, creiem. La seva última obra és un recull de meditacions sobre les obres de misericòrdia que porta per títol Misericòrdia i vida quotidiana.
Va ser membre de la Congregació per a les Causes dels Sants i de la Signatura Apostòlica. Va participar en els sínodes de bisbes de 2001, 2005 i 2012 i en els dedicats a Amèrica (1997) i Europa (1999).

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció